Monday, August 25, 2014

Διεργασίες και αντιδράσεις ενόψει κρίσιμων μηνών

Διεργασίες και αντιδράσεις ενόψει κρίσιμων μηνών
25/08/2014
Έντονες αναμένονται να είναι οι πολιτικές εξελίξεις τους προσεχείς μήνες, μέχρι και την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας.
Η κυβέρνηση εστιάζει στο ζήτημα του χρέους και στον τρόπο με τον οποίο θα το αντιμετωπίσουν οι δανειστές της χώρας. Παράλληλα, σημαντικό ζήτημα αποτελεί η πρόθεση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για σταδιακές φοροελαφρύνσεις.
Ωστόσο, από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να προτείνει πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι η «εκλογή κατεψυγμένου Προέδρου σημαίνει συνέχιση και ολοκλήρωση της καταστροφής».
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, όπου παρουσίασε το πρόγραμμα του για τις πρώτες 100 ημέρες μίας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «συναινέσεις μπορούν και πρέπει να διαμορφωθούν γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου αφού εκφραστεί ο λαός», ενώ προχώρησε σε άνοιγμα καλώντας όσους έχουν σταθεί απέναντι στα μνημόνια να συστρατευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «γέφυρες» μεταξύ κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς προκειμένου να επιτευχθεί εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε συνέντευξή του στο Real FM ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει κάποιος να σκεφθεί δύο ενδεχόμενα. Το ένα εξ αυτών είναι υποψήφιος να είναι ένα πρόσωπο προερχόμενο από την κεντροαριστερά και το δεύτερο να είναι ένα πρόσωπο από την κεντροδεξιά. Ακόμη, χαρακτήρισε ως «μη δόκιμη συνταγματικά» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο μεταξύ, για «βαβούρα» και ακατάσχετα συνεχιζόμενη προεδρολογία μίλησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή τη συζήτηση για το πρόσωπο του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουΐκ έκανε μάλιστα λόγο για «συγκεκριμένα ονόματα ως τυράκι δολώματος».elzoni.gr

No comments: