Friday, January 15, 2010

Hμερομηνία : 15-01-10 Eκτύπωση | e-mail
Οικονομική βοήθεια της Μαντόνα στους σεισμοπαθείς της Αϊτής
Το ποσό των 250 χιλιάδων δολαρίων, υπέρ των σεισμοπαθών στην Αϊτή, προσέφερε η Μαντόνα μέσω μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Η σταρ της «ποπ», Μαντόνα, προσέφερε δωρεά 250 χιλιάδων δολαρίων, υπέρ των πολλών εκατοντάδων χιλιάδων σεισμοπαθών στην Αϊτή, όπως ανακοινώνεται στην προσωπική ιστοσελίδα της διάσημης τραγουδίστριας.

«Οι προσευχές μου κατευθύνονται προς τον δοκιμαζόμενο αϊτινό λαό... Δεν μπορώ να διανοηθώ, τί πόνο και τί δεινά αντιμετωπίζουν οι Αϊτινοί... προσέφερα 250 χιλιάδες δολάρια, ώστε να βοηθηθούν οι σεισμοπαθείς και τα προσέφερα στο σωματείο “Εταίροι στην Υγεία”, μία μη-κυβερνητική οργάνωση στην Αϊτή», όπως αναφέρεται στην προσωπική ιστοσελίδα της Μαντόνα.

«Απευθύνω στους φίλους μου, αλλά και στο κοινό μου σε όλο τον κόσμο, την προτροπή να κάνουν ίσες δωρεές, να δώσει -εν τέλει- ό,τι μπορεί ο καθένας», προστίθεται.

Μόνον με μηνύματα κινητού τηλεφώνου πέντε δολαρίων ΗΠΑ το ένα ο Αϊτινός τραγουδιστής Ουάϊσλεφ Τζιν, μεταβαίνοντας στο Πορτ-ο-Πρενς, ήδη συνέλλεξε περίπου δύο εκατ. δολάρια υπέρ των σεισμοπαθών.

Ο Μπραντ Πιτ κι η Αντζελίνα Τζολί δώρισαν ένα εκατομμύριο δολάρια στους σεισμοπαθείς.

Με πρωτοβουλία του διεθνούς δικτύου MTV, διοργανώνεται ένας «τηλε-μαραθώνιος», με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Κλούνι, ώστε να συγκεντρωθούν κι άλλες δωρεές.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments: