Saturday, February 4, 2012


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΣΤΗΝΕΤΕ ΧΟΡΟ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ-ΠΑΡΩΔΙΑ
04/02/2012

Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή, με βαριές εκατέρωθεν εκφράσεις, μεταξύ του υπουργού των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλου και του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και την ενίσχυση των τραπεζών.

«Ο κ. Τσίπρας προτείνει να μην πληρώσουμε τοκοχρεολύσια και να κάνουμε παύση πληρωμών για τρία χρόνια, αλλά πείτε πώς εξελίσσεται αυτό το σενάριο, τι σημαίνει αυτό για την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ, τις επιχειρήσεις, για τους ανέργους, για τους εργαζόμενους. Πείτε ότι προτείνετε να βγούμε από το ευρώ», είπε ο κ. Βενιζέλος για να δεχθεί την δριμεία επίθεση του κ. Τσίπρα.

«Αφήστε σε μένα να πω ποιες είναι οι προτάσεις μας, μην παρουσιάζετε την καρικατούρα των προτάσεών μας... Εσείς μας οδηγήσατε και στην έξοδο από το ευρώ και σε στάση πληρωμών», απάντησε, προσθέτοντας ότι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κάνουμε αυτό που έκανε η Γερμανία το 1953, για να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα χρέους που είχε η οικονομία της όταν έβγαινε από τον πόλεμο.

«Μας λέτε ότι θα μας σώσετε, αλλά γιατί δεν λέτε ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει από τον Απρίλιο του 2010 και η αναγγελία χρεοκοπίας και εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας έγινε από το Καστελόριζο», συνέχισε, ενώ σκληρή κριτική άσκησε και στα περί «σκληρών διαπραγματεύσεων:

«Για ποια διαπραγμάτευση μιλάτε; Πότε διαπραγματευτήκατε; Πείτε έστω κάτι που σας ζήτησαν και δεν το δεχθήκατε, έστω μία επιτυχία σε αυτή την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση».

Επιπλέον, κάλεσε την κυβέρνηση να μην λάβει το νέο δάνειο, καθώς, όπως είπε, «τίποτα δεν πρόκειται να διοχετευθεί στην πραγματική οικονομία και το 90% θα πάει για τόκους και χρεολύσια και για τις τράπεζες».

Ο κ. Τσίπρας έκανε έμμεση αναφορά και στα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ: «Καιρός να πείτε και κανένα όχι, κανείς δεν σας δίνει το δικαίωμα να υπογράψετε εν ονόματι όλων των Ελλήνων. Είναι θέμα προσώπων που το ΠΑΣΟΚ είναι πέμπτο κόμμα; Δηλαδή αν αντικατασταθεί ο ηθικός αυτουργός της τραγωδίας από το φυσικό αυτουργό θα επανακάμψει το κόμμα σας και θα έχετε τη λαϊκή υποστήριξη;»

Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να διακόψει την «διαπραγμάτευση-παρωδία», όπως την αποκάλεσε και να οδηγήσει αμέσως τη χώρα σε εκλογές.

«Αν δεν μπορείτε εσείς να περιφρουρήσετε τα στοιχειώδη κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και τα συμφέροντα του λαού, αφήστε το λαό να τα περιφρουρήσει, έχουμε κόκκινες γραμμές και θα τις βάλει ο ελληνικό λαός», κατέληξε.

«Εάν η Αριστερά εξακολουθήσει να φλερτάρει με την ιδέα της τεχνητής ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής θα επαναλάβει ένα μεγάλο ολίσθημα, δεν γίνονται έτσι οι πολιτικές αντιπαραθέσεις», υποστήριξε με τη σειρά του ο κ. Βενιζέλος.

«Θεωρείτε δεδομένο ότι θα κάνουν το παν για να μας κρατήσουν στο ευρώ. Αυτό είναι μια εξαιρετικά ριψοκίνδυνη και αλόγιστη λογική. Δεν παίζουμε με τη φωτιά όταν διαχειριζόμαστε τη μοίρα ενός λαού, γιατί αυτό που μπορεί να ζήσουμε και θέλουμε να αποφύγουμε, δεν περιγράφεται».

Απαντώντας επίσης στο σχόλιο του κ. Τσίπρα για τη «δημοσκοπική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ», ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «ηρωική ΚΟ του ΠΑΣΟΚ» που αναγκάστηκε να πάρει μόνη της αποφάσεις.

«Έχετε βρει εύκολο θύμα το ΠΑΣΟΚ, είπε, επειδή έχει υποστεί μια δημοσκοπική αποδυνάμωση», σχολίασε. «Στήνετε το χορό της απόλυτης και ασυγκράτητης δημαγωγίας. Αν αποτύχει η διαπραγμάτευση πού θα οδηγηθεί η χώρα κ. Τσίπρα; Παίζουμε με την ιστορία του τόπου και ο λαός θέλει ειλικρίνεια, αλλά εσείς παίζετε με την καταστροφή της χώρας και πίσω από την καταστροφή υπάρχουν συμφέροντα τα οποία περιμένουν να στήσουν το πανηγύρι τους».

No comments: