Friday, February 10, 2012

eidiko tameio . Nooz gr


"Νοσηρή λογική το ειδικό ταμείο για την Ελλάδα"

ΑΘΗΝΑ 08/02/2012

Διαφημίσεις Google

Parkway Honda DealsSee our new Honda Vehicles. Enjoy
a higher level of sophistication!
www.parkwayhonda.com
Στερείται οικονομικής σκοπιμότητας και πολιτικής νομιμοποίησης η γαλλογερμανική πρόταση για δημιουργία "ειδικού λογαριασμού" από τον οποίο θα αποπληρώνεται το ελληνικό χρέος, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Le Monde.

Όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα ο καθηγητή στο πανεπιστήμιο ESCP του Παρισιού Ζαν Μαρκ Ντανιέλ, σύμφωνα με τον οποίο η ιδέα για ειδικό ταμείο "βασίζεται σε μια νοσηρή λογική" και αποτελεί"εργαλείο τιμωρίας" της Ελλάδας.
"Σε πολιτικό επίπεδο η αξιοπιστία αυτού του μέτρου είναι εύθραυστη καθώς συνιστά ξεκάθαρη απώλεια κυριαρχίας για την Ελλάδα. Ένας παρατηρητής των αγορών θα σημείωνε ότι αυτή η λύση θα αποδειχθεί πολύ σύντομα ανυπόφορη και επομένως θα απορριφθεί" υποστηρίζει.

Και προσθέτει: "Σε οικονομικό επίπεδο η ιδέα συνίσταται στην αφαίρεση της εξουσίας επί των δημοσιονομικών από τη χώρα καθώς μέρος των δημοσίων δαπανών - που θα διοχετεύονται στην αποπληρωμή των τόκων - θα περιέλθει στη δικαιοδοσία ενός ευρωπαϊκού οργάνου".

"Όπως και τα προηγούμενα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα και οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση έτσι κι αυτό το μέτρο δεν έχει ούτε νόημα ούτε νομιμοποίηση" αναφέρει ο γάλλος οικονομολόγος.

Ο ίδιος συνιστά στους ευρωπαίους ηγέτες αντί να κατεβάζουν ιδέες "τύπου οικονομικής κηδεμονίας", να προωθήσουν ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας που θα περιελάμβανε την έκδοση ευρωομολόγου

1 comment:

lornion said...

Ελαφρότητες.....