Friday, February 10, 2012



Καναδάς: Η Ευρώπη να βοηθήσει ουσιαστικά την Ελλάδα
Το ΔΝΤ πρέπει να χρηματοδοτεί τους φτωχούς και όχι την Ευρώπη, υποστηρίζει ο καναδός υπουργός Οικονομικών
Καναδάς: Η Ευρώπη να βοηθήσει ουσιαστικά την Ελλάδα
O καναδός υπουργός Οικονομικών Τζιμ Φλάχερτι
εκτύπωση  


Εκκληση προς τις πλούσιες οικονομίες της ευρωζώνης να βοηθήσουν ουσιαστικά τις εταίρους τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα απηύθυνε ο καναδός υπουργός Οικονομικών Τζιμ Φλάχερτι.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Οζάουα του Οντάριο, ο καναδός υπουργός είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα έχουν σημειώσει πρόοδο, αλλά δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί».

Ο Φλάχερτι επισήμανε ότι «είναι πολύ σημαντικό να εφαρμοστούν από την ελληνική κυβέρνηση τα μέτρα λιτότητας», ωστόσο πρόσθεσε ότι «οι πλούσιες χώρες της Ευρώπης πρέπει να προχωρήσουν στο κυρίως πιάτο, εξηγώντας ότι πρέπει να αναλάβουν το βάρος της αρωγής προς την Ελλάδα και να μη ζητούν βοήθεια από τις φτωχότερες χώρες μέσω του ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ είναι εδώ για να συνδράμει τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη. Δεν είναι σωστό να ζητείται από τις χώρες αυτές να βοηθήσουν την Ευρώπη», είπε συγκεκριμένα ο Φλάχερτι αναφερόμενος σε οικονομικώς ασθενέστερα μέλη του ΔΝΤ που καλούνται να συμβάλλουν, έστω και σε περιορισμένο βαθμό, στη δανειοδότηση της Ελλάδας και των άλλων δύο οικονομιών της ευρωζώνης (Πορτογαλία και Ιρλανδία), για τις οποίες ισχύουν ειδικά καθεστώτα χρηματοδότησης.

No comments: