Thursday, June 14, 2012

Ανάγκη να αξιοποιηθούν οι κοινοτικοί πόροι
14/06/2012

Στην ανάγκη αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων για τον αγροτικό τομέα «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», αναφέρθηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναπολέων Μαραβέγιας, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο τους ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, ενόψει της Συνόδου των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, στις 18 Ιουνίου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση του για ένα νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο που ξεκινά από τον πρωτογενή τομέα.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μαραβέγιας σημείωσε ότι μπροστά μας ανοίγεται μια νέα περίοδος από το 2014 μέχρι το 2020, κατά την οποία η Κοινή Αγροτική Πολιτική ( ΚΑΠ ), μας δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης -με ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο- κονδυλίων ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ για ενισχύσεις και περίπου 800 εκατομμύρια το χρόνο για ενισχύσεις στην αγροτική ανάπτυξη. Και αυτά, τόνισε, θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από εδώ και πέρα. 
Όπως είπε ο υπηρεσιακός υπουργός, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε συμφωνία στις βασικές γραμμές της διαπραγμάτευσης.

Με τη σειρά του ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως οι εξελίξεις με την ΚΑΠ ενόψει της νέας περιόδου από το 2014 και μετά, «πιέζουν ακόμη περισσότερο προς την κατεύθυνση ενός νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου», που ξεκινάει «από τη γη, τον πρωτογενή τομέα, τη γεωργία και την κτηνοτροφία μας».

«Η πίεση που ασκεί η αλλαγή στην ΚΑΠ, μας επιτρέπει να σκεφτούμε σε βάθος τι πρωτοβουλίες πρέπει να πάρουμε εδώ, σε εθνικό επίπεδο. Γιατί τώρα ανοίγουν ξανά όλα τα θέματα και μπορούμε να δώσουμε νέα προοπτική με ασφάλεια στον Έλληνα αγρότη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κλείνοντας αναφέρθηκε στην πρότασή του για συμφωνία εθνικής συνευθύνης, η οποία, όπως είπε, «όχι απλά θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση στο ξέφωτο της ανάπτυξης, αλλά θα θέσει συμφωνημένα, με τη συνεργασία της κοινωνίας, με πολιτική συναίνεση, τις βάσεις της απογείωσης της χώρας, μέσα από ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο». WWW.ELZONI.GR

No comments: