Tuesday, November 12, 2013

Ο Κρητικός που απολύθηκε -Τι έκανε με τα χρήματα της αποζημίωσης [εικόνες]

Ο Κρητικός που απολύθηκε -Τι έκανε με τα χρήματα της αποζημίωσης [εικόνες]

Απολύθηκε έπειτα από οχτώ χρόνια εργασίας σε εταιρεία της Αθήνας. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση δεν τον κατέβαλε, καθώς αποφάσισε αν και άνεργος, να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου με τα χρήματα της αποζημίωσης.
Ο 36χρονος Νίκος Μαυρικάκης, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λασίθι, είναι η ζωντανή απόδειξη της αισιοδοξίας: η απάντηση στην καταθλιπτική περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Eπισκέφθηκε 35 χώρες σε διάστημα 15 μηνών και τριών εβδομάδων και επέστρεψε στο Ηράκλειο για το γάμο ενός πολύ καλού του φίλου. «Απολύθηκα τον Ιανουάριο του 2012 από την εταιρεία στην Αθήνα όπου εργαζόμουν για οχτώ χρόνια. Οι περικοπές που γίνονταν, λόγω της οικονομικής κρίσης, έπιασαν κι εμένα» λέει στην τοπική εφημερίδα «Πατρίς» ο 36χρονος Κρητικός.
Χωρίς να αποκαλύψει το ποσό της αποζημίωσης που έλαβε, αποφάσισε με τα χρήματα αυτά να κάνει ένα μακρινό ταξίδι. Προορισμός του ήταν η Ινδία, όπου και έμεινε δυόμισι μήνες.
Η αναχώρηση από την Αθήνα για την Ινδία έγινε στις 25 Φεβρουαρίου του 2012. Μπορεί από την Ινδία να έμεινε μαγεμένος ωστόσο ο 36χρονος δεν έμεινε μόνο εκεί. Ήθελε να δει κι άλλα μέρη, να επισκεφθεί κι άλλες χώρες, να γνωρίσει διαφορετικούς πολιτισμούς, ήθη, έθιμα, παραδόσεις.
Μετά την Ινδία, επόμενος σταθμός του ήταν η Μαλαισία, όπου παρέμεινε οχτώ ημέρες. Ακολούθησε το Λάος, στη συνέχεια με λεωφορεία και τρένα πήγε στο Βιετνάμ, από εκεί στην Καμπότζη, μετά στην Ταϊλάνδη. Από την Ταϊλάνδη πέταξε για την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη και αφού έμεινε αρκετές ημέρες εκεί, αποφάσισε να επισκεφθεί και την Αυστραλία.
Το ταξίδι του συνεχίστηκε φυσικά με επόμενο προορισμό τη Νέα Ζηλανδία κι από εκεί ταξίδεψε στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Χαβάη.
Από τη Χαβάη πέταξε για το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και μετά σειρά είχε η Λατινική Αμερική και το Περού. Οδικώς κατευθύνθηκε για τη Βολιβία, μετά τη Χιλή, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και επέστρεψε και πάλι πίσω Αργεντινή.
Η Παραγουάη ήταν η επόμενη χώρα και ο τελευταίος σταθμός του στην αμερικανική ήπειρο ήταν η Βραζιλία. Από τη χώρα της σάμπας πέταξε για Ευρώπη και συγκεκριμένα για τη Γερμανία. Από εκεί ταξίδεψε για τη Ρήγα της Λετονίας, επέστρεψε στη Γερμανία και μετά πίσω στην Αθήνα.
Το ταξίδι αυτό διήρκεσε ακριβώς 365 ημέρες, αφού η αναχώρηση έγινε στις 25/2/2012 και η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη στις 24/2/2013.
«Εάν θα δει κάνεις την υδρόγειο σφαίρα είναι 360 μοίρες γύρω από τη γη, αυτός ήταν και ο στόχος. Έκανα μια γύρα όλη τη γη» σημειώνει ο 36χρονος, ο οποίος έχει δώσει έναν τίτλο στο ταξίδι του αυτό: «360 in 365», θέλοντας να πει ότι 360 μοίρες που είναι ο γύρος του κόσμου έγιναν σε 365 ημέρες.    YAHOO NEWS

No comments: