Thursday, November 7, 2013

Στη Δικαιοσύνη ο Κ. Αρβανιτόπουλος για τα πανεπιστήμια

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑΣτη Δικαιοσύνη ο Κ. Αρβανιτόπουλος για τα πανεπιστήμια
07/11/2013

Την κήρυξη της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) ως παράνομη και καταχρηστική ζητά με προσφυγή του στη δικαιοσύνη και με εντολή του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος.
Από την πλευρά τους, οι πρυτανικές και διοικητικές αρχές του ΕΚΠΑ ανέφεραν ότι «προβαίνουν σε όλα τα μέτρα που αναγκαιούν για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου».
Ωστόσο, στο ΕΜΠ, όπου ο σύλλογος ΔΕΠ έλαβε απόφαση να ξεκινήσουν τα μαθήματα από την προσεχή Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάσσουν πρόγραμμα εξετάσεων και πρόγραμμα εξεταστικής.
Πρόγραμμα μαθημάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι παραδόσεις από τη Δευτέρα, καταρτίζουν στο ΕΚΠΑ και τα τμήματα Φιλοσοφικής και Θετικών Επιστημών, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούν και άλλες σχολές.

Στο μεταξύ, προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε και σε βάρος του πρύτανη Αθηνών, Θ. Πελεγρίνη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπράξει ή όχι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Αφορμή για τη δίωξη στάθηκε η καταγγελία του συμβουλίου του ΕΚΠΑ, ότι ο πρύτανης παρέλειψε να μεριμνήσει ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Ίδρυμα που διοικεί.  ELZONI.GR

No comments: