Sunday, November 3, 2013

Κυριακή με ανοικτά τα καταστήματα

This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.

Κυριακή με ανοικτά τα καταστήματα

Share

φωτο από το Έθνος
Αν κανείς πήγαινε σήμερα μια βόλτα θα παρατηρούσε ότι υπήρχε πολύ κίνηση. Και στο κέντρο, και σε εμπορικές γειτονιές, και στα εμπορικά κέντρα αλλά κι έξω από την Αθήνα, όπως στα Σπάτα όπου υπάρχει το εκπτωτικό χωριό. Μάλιστα εκεί χιλιάδες πολίτες έκαναν τη βόλτα τους, έπαιξαν με τα παιδιά τους, χάρηκαν τον ήλιο, πολλοί αγόρασαν στο 10ήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που πρόσφατα καθιερώθηκε, πήγαν στα εστιατόρια, ξόδεψαν κάποια χρήματα.
Προφανώς είναι νωρίς να πει κανείς αν οι τζίροι των καταστημάτων δικαιολογούν τον ντόρο που έχει γίνει σχετικά με το άνοιγμα τις Κυριακές. Ίσως, κάποιοι να μην έβγαλαν ούτε τα βασικά, ούτε το μεροκάματο που έδωσαν στους υπαλλήλους τους. Πολλοί, πάντως, σίγουρα έκαναν καλές εισπράξεις αλλά το καλύτερο είναι ότι ο κόσμος χάρηκε τη βόλτα του και πολλοί που εργάζονται 6 μέρες την εβδομάδα πήγαν την έβδομη για τις αγορές τους.
Πέρα από τις αγκυλώσεις, τους αφορισμούς και τις συνδικαλιστικές ανοησίες μήπως θα πρέπει να κάτσουμε σοβαρά να δούμε τι συμφέρει και τι όχι; Γιατί να μην είναι ανοικτά τα καταστήματα κάποιες, αρκετές, Κυριακές το χρόνο; Γιατί είναι δύσκολο να εφαρμόσουμε ότι και σε πολλές άλλες χώρες; Τουριστικές περιοχές, γειτονιές με έντονη εμπορικής δραστηριότητα γιατί να μην ανοίγουν τις Κυριακές; Μήπως επειδή το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι εκείνοι που θέλουν να μείνουν αγκυλωμένοι στο παρελθόν; Γιατί να μην κάτσουν όλοι σοβαρά να δουν την πραγματικότητα κατάματα; Πράγματι ο κόσμος δεν έχει να ξοδέψει όπως παλιά. Τα εισοδήματα είναι πολύ λιγότερα, επομένως αφού δεν αγοράζει τις έξι ημέρες γιατί να αγοράσει την Κυριακή; Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι που κάνουν αγορές γιατί έχουν κάποιο ρευστό διαθέσιμο. Αυτό το ποσό γιατί να το στερήσουμε από τους εμπόρους; Ξέρετε πόσα καταστήματα είχαν τεράστιες ουρές στα ταμεία, επομένως, υπήρξαν αγορές; Γιατί να στερήσουμε το μεροκάματο από τους υπαλλήλους;
Γιατί να στερήσουμε από τους πολίτες το πάρτι που έγινε αυτή την Κυριακή; Και γιατί να κάνουμε το χατίρι στους συνδικαλιστές που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους αλλά σήμερα προσπάθησαν να τα κάνουν μπάχαλο σε διάφορες πόλεις;
«Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελεί μια απαράδεκτη και αντιδραστική απόφαση από κάθε άποψη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου.Από κάθε άποψη, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε καταλαβαίνουμε όλοι που το πάει.
This entry was posted in Πρώτη Σελίδα. Bookmark the permalink.    ANTINEWS

No comments: