Tuesday, April 29, 2014

Όταν ο Κούλογλου έλεγε τον Τσίπρα ...."Τσιπρανδρέα" !!!


Όταν ο Κούλογλου έλεγε τον Τσίπρα ...."Τσιπρανδρέα" !!!

09:54
Opening quote
"Τι Ολανδρέου τι Τσιπρανδρέας» έγραφε πριν από δύο χρόνια ο σημερινός υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ"

Τα γραπτά μένουν, ο Στέλιος Κούλογλου, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επίσημος προσκεκλημένος του ... Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, θα πρέπει να το ήξερε ως έμπειρος δημοσιογράφος.
Αν λοιπόν βρει κανείς χρόνος για να ασχοληθεί μ’ αυτό το άτιμο ψαχτήρι που λέγεται «google» θα βρει… διαμάντια που έχει γράψει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και σχετικά πρόσφατα μάλιστα.
Εμείς παραθέτουμε απόσπασμα από ένα άρθρο του κ. Κούλογλου το οποίο γράφτηκε μεταξύ των δύο εκλογών του 2012. Είναι η εποχή που ο κ. Τσίπρας πάει στην Ευρώπη και βρίζει τον Γάλλο πρόεδρο κάνοντας λόγο για «Ολαντρέου». Και ο κ. Κούλογλου γράφει ένα άρθρο με τίτλο: «Τι Ολανδρέου τι Τσιπρανδρέας»
Γράφει λοιπόν ο κ. Κούλογλου: «Αν ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις επόμενες εκλογές, με ποιόν σχεδιάζει να συνδιαλέγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Με τους δεξιούς πρωθυπουργούς της Ισπανίας ή της Πορτογαλίας, με τον Μελανσόν που δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο ή μήπως με τον κατά τα άλλα εξαιρετικά συμπαθή κ. Λοράντ του γαλλικού ΚΚ, που όμως κινείται στα εκλογικά ποσοστά του παλιού ΣΥΡΙΖΑ; Και τέλος, πως θα φαινόταν στον πρόεδρο του ΣΥΝ, αν ο Ολάντ επισκεπτόταν την Ελλάδα και άρχιζε να τον προσφωνεί κοροϊδευτικά Τσιπρανδρέα, υπονοώντας την δημαγωγία του Ανδρέα Παπανδρέου; Ο κ. Τσίπρας κινήθηκε έξυπνα την προεκλογική περίοδο και είχε το θάρρος να πάρει πολλά ρίσκα, που απέδωσαν καρπούς. Όμως το 16% του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αποδοκιμασία των αντιπάλων του παρά επιδοκιμασία των θέσεων του κόμματος του και επομένως πρόκειται για ευμετάβλητους ψηφοφόρους. Σίγουρα θα αυξήσει το ποσοστό του στις ερχόμενες εκλογές, αλλά αυτό έχει επίσης να κάνει και με τα λάθη των αντιπάλων του, από το δημοψήφισμα της Μέρκελ μέχρι τους παρά φύση γάμους στη μπλε πολυκατοικία.
Η ΝΔ εκμεταλλεύθηκε τα περί Ολανδρέου για φθηνή προπαγάνδα. Οι Γάλλοι έχουν περισσότερο χιούμορ, αλλά το πρόβλημα είναι αλλού: ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με τα βλέμματα των διεθνών ΜΜΕ στραμμένα επάνω του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καλλιεργήσει την εικόνα ενός σοβαρού ηγέτη, ριζοσπάστη και συγχρόνως ρεαλιστή. Την σπατάλησε με αστειάκια περί Ολανδρέου, που απλώς ευχαρίστησαν τους συντρόφους του, αντιπάλους του Ολάντ. Όπως ακριβώς η δυνατότητα εκλογικής νίκης της αριστεράς στην Ελλάδα, υποσκάπτεται από τις αντιφατικές δηλώσεις των συνιστωσών, που άλλες λένε το μακρύ και άλλες το κοντό τους, ρίχνοντας νερό στο μύλο της χωρίς προηγούμενο τρομοκρατικής επίθεσης που διεξάγουν οι αντίπαλοι».
Αυτά έγραφε για τον κ. Τσίπρα που τον επέλεξε ως υποψήφιο ευρωβουλευτή. Τι έχει να πει άραγε σήμερα ο κ. Κούλογλου  .antinews

No comments: