Tuesday, April 8, 2014

Κάλεσμα να ψηφιστεί αμέσως ο αντιρατσιστικός νόμος

Κάλεσμα να ψηφιστεί αμέσως ο αντιρατσιστικός νόμος

Την άμεση κατάθεση και την ψήφιση στη Βουλή του αντιρατσιστικού νόμου προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την υπόθεση Μπαλτάκου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης
Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφου του Reuters και των New York Times, ο αρχηγός του Ποταμιού κάλεσε τους βουλευτές συγκεκριμένα να ψηφίσουν με μεγάλη πλειοψηφία «έναν σύγχρονο αντιρατσιστικό νόμο, χωρίς αστερίσκους και κομματικές εμμονές, διότι τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να μείνουν έξω από τις συνήθεις μικροπολιτικές σκοπιμότητες».
Ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε δε, απευθυνόμενος στους βουλευτές (χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένο κόμμα), ότι πρέπει να κάνουν επιτέλους αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει από την αρχή, αντί να πετροβολούν ο ένας τον άλλον περιμένοντας πότε θα βγει το επόμενο βίντεο...».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Θεοδωράκης επαναλαμβάνει το κάλεσμα προς τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική κοινωνία: «Γιατί κρατούσε σε αυτήν τη νευραλγική θέση έναν άνθρωπο περιορισμένων, όπως αποδεικνύεται, δυνατοτήτων, με αυτές τις απόψεις και αυτό το ήθος;».
Επισημαίνοντας τέλος ότι δεν πιστεύει πως οι δικαστές περιμένουν τηλέφωνο από τους πολιτικούς για να βγάλουν μια απόφαση, διατύπωσε την εισήγησή του προς τον Αρειο Πάγο: «Πρέπει να διεξαγάγει σύντομα και αποφασιστικά μια έρευνα για όλα όσα καταγγέλθηκαν από τον μέχρι πρότινος στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού».  ETHNOS

No comments: