Tuesday, April 8, 2014

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Τ. Μπαλτάκος: Καλά έκανε ο γιος μου

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ

Τ. Μπαλτάκος: Καλά έκανε ο γιος μου

Πλήρη κάλυψη στον γιο του, ο οποίος συνεπλάκη με στελέχη της Χρυσής Αυγής μέσα στη Βουλή, επιχείρησε να δώσει ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος μετά την τρίωρη κατάθεσή του στην εισαγγελέα Πόπη Νταγιάντα, η οποία διερευνά εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της αθέμιτης μαγνητοσκόπησης από τον Ηλία Κασιδιάρη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο γιος μου είναι κομάντο των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν είναι παιδάκι της φραπεδιάς που κάθεται το βράδυ σπίτι του και βλέπει τούρκικα. Είδε ότι κάποιοι θίξανε τον πατέρα του και αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο».

Ο τέως γ.γ. της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος προσέρχεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να καταθέσει για το βίντεο Κασιδιάρη
Ο τέως γ.γ. της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος προσέρχεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να καταθέσει για το βίντεο Κασιδιάρη
Στην κατάθεσή του ο πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού εμφανίστηκε αμετανόητος για τις σχέσεις του με τους χρυσαυγίτες και δεν αρνήθηκε τη συνομιλία του με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, που, όπως είπε, έγινε με ανοιχτές πόρτες, και υποστήριξε ότι ήταν οι δύο γραμματείς του που μπαινόβγαιναν στη διάρκεια της συνάντησης του Ηλία Κασιδιάρη, οι οποίες θα κληθούν ως μάρτυρες από την εισαγγελέα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της κατάθεσής του ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι δεν έδινε πληροφορίες σε στελέχη της Χρυσής Αυγής, αλλά αυτό που επεδίωκε ήταν να πληροφορείται για τη στρατηγική τους και τις μεθόδους τους.
«Ημουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία», δήλωσε, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε:
  • Δεν γνώριζα ότι υπάρχει βιντεοσκόπηση. Αυτό έγινε πριν από περίπου έξι μήνες στο γραφείο μου στη Βουλή. Η συνάντηση δεν έγινε με μυστικότητα. Εγινε με ανοιχτές τις πόρτες.
    Τ. Μπαλτάκος: Καλά έκανε ο γιος μου
  • Η κυβέρνηση δεν μπορούσε να είναι «τυφλή» απέναντι σε ένα κόμμα του 7%. Τα έλεγα αυτά αυτοβούλως, για να τους προσεγγίσω.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ποιον ενημέρωνε για το αποτέλεσμα αυτών των συνομιλιών που, όπως ανέφερε, είχε με στελέχη της ΧΑ, απάντησε: «Κανέναν, εκπροσωπούσα την κυβέρνηση, υπήρχαν, όμως, κάποιες περιπτώσεις που έπρεπε να ενημερώσω για διαδικαστικά όμως θέματα».
Ο στόχος του
Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης υποστήριξε επίσης ότι τα όσα αναφέρει στο επίμαχο βιντεοσκοπημένο υλικό ήταν ήδη δημοσιευμένα σε μερίδα του Τύπου, ή δεν ήταν ορθά και προσέθεσε ότι δεν έδινε πληροφορίες σε στελέχη της Χρυσής Αυγής, αλλά αυτό που επεδίωκε ήταν να πληροφορείται για τη στρατηγική τους και τις μεθόδους τους.
Για τον χρόνο της συνάντησης είπε ότι έγινε μετά τις προφυλακίσεις του αρχηγού και μελών της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβριο και προσέθεσε ότι λίγες ημέρες μετά την πρώτη συνάντηση ξανακάλεσε στο γραφείο του βουλευτές της ΧΑ, όπου τους είπε ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον μελών του κόμματος και ότι η κυβέρνηση δεν έχει εμπλακεί πουθενά και ότι δεν υπάρχει σκευωρία σε βάρος τους, παρά μόνο στοιχεία και τους ζήτησε, όπως είπε, «να μη βλέπουν φαντάσματα».
Οταν ρωτήθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είπε ότι «το αίμα δεν ξεπλένεται» και ότι η δολοφονία ήταν υπεραρκετή για να καταστραφεί η Χρυσή Αυγή. Τα υπόλοιπα που επικαλούνταν τα στελέχη της ήταν περιττά, συμπλήρωσε.
Υποστήριξε επίσης ότι ανέλαβε μια κίνηση υψηλού ρίσκου σε μια χρονική συγκυρία για τη χώρα, στην οποία ο πρωθυπουργός είχε, όπως είπε, να παλέψει με τη Μέρκελ και τον Μπαρόζο.
«Θα τον έβαζα εγώ και να ασχοληθεί με τον Κασιδιάρη; Εγώ γιατί ήμουν εκεί; Για να υπογράφω μόνο αποφάσεις;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Διαφωνία
Ο ίδιος τόνισε πως είχε την άποψη ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να μετατρέψει σε ήρωες με χειροπέδες στελέχη της Χρυσής Αυγής και υποστήριξε πως αρχικά υπήρξε πολιτική διαφωνία στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεσης - όταν, όμως, άρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα στοιχεία, κανείς δεν ξαναμίλησε και το κλίμα άλλαξε.
Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε ότι επιθυμεί την ποινική τιμωρία του Ηλία Κασιδιάρη.
Σε άλλο σημείο ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε ότι διαφωνούσε με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο όταν συμμετείχε στην κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα έχει αντιρατσιστικό από το '89 και έτσι όπως ήταν γραμμένο, έθιγε τη δομή της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. «Δίναμε τη δυνατότητα στη Χρυσή Αυγή να κάνει ?πάρτι? σε αυτούς τους δύο χώρους και εγώ τους έλεγα να μη χτυπήσουμε τα πόδια που στηριζόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης επέμεινε ότι όλα αυτά έχουν βιντεοσκοπηθεί χωρίς τη συναίνεσή του αλλά σε καμία περίπτωση δεν αρνείται όσα είπε τόσο στον κ. Κασιδιάρη όσο και σε άλλους.
ΥΙΟΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ
Εξέταση για τον δαυλό στο γήπεδο
Στο μεταξύ, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας που απεικονίζει τον γιο του πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου να κρατάει αναμμένο δαυλό σε γήπεδο.
Με εντολή του αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας ζητείται να διαπιστωθεί αν το πρόσωπο που απεικονίζεται στην επίμαχη φωτογραφία είναι πράγματι ο υιός Μπαλτάκος, καθώς επίσης και να εξακριβωθεί σε ποιον αγώνα ελήφθη αυτή η φωτογραφία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το συμβάν έγινε σε εποχή που δεν υπηρετούσε στο Λιμενικό Σώμα, οπότε αρμοδιότητα για τυχόν παραβάσεις του αθλητικού νόμου θα έχει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ σε διαφορετική περίπτωση το υλικό θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Ναυτοδικείου για τις δικές του ενέργειες.
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ            ΕΘΝΟΣ

No comments: