Sunday, April 6, 2014

Φήμες για νέα βίντεο και εμπλοκή ΕΥΠ

Φήμες για νέα βίντεο και εμπλοκή ΕΥΠ

Σενάρια υποκλοπών και κλίμα έντονης καχυποψίας, «για το τι ακόμα έπεται», ακολούθησε τη δημοσιοποίηση του video της συνομιλίας Μπαλτάκου - Κασιδιάρη. Η φημολογούμενη κατοχή νέου, παρόμοιου, υλικού από στελέχη της Χρυσής Αυγής αιωρούνταν έως και χθες αργά το απόγευμα, καθώς οι σχετικές «απειλές» εκτοξεύονταν σχεδόν σε κάθε ευκαιρία.

Μιλώντας στην «Κ», κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης διέψευδε κατηγορηματικά τα περί ύπαρξης δικτύου εντός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), που δραστηριοποιείται προς όφελος της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος αξιωματούχος υπαινίχθηκε ότι η τακτική που ακολουθεί ο εκπρόσωπος της Χ.Α., Ηλίας Κασιδιάρης, αποτελεί πολιτική «μπλόφα», εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο ο υπόδικος βουλευτής να έχει στην κατοχή του και άλλο υποκλαπέν υλικό. Στην τακτική Κασιδιάρη εντάσσονται και οι αναφορές σε επιθετικούς προσδιορισμούς που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούν στελέχη των οποίων οι συνομιλίες έχουν υποκλαπεί ή η ύπαρξη και νέων τηλεφωνικών συνομιλιών βουλευτών από «τρίτα» κόμματα με βουλευτές της Χ.Α.

Το ενδεχόμενο το βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου - Κασιδιάρη, που δόθηκε στη δημοσιότητα, να αποτελεί μέρος μιας ακόμα μεγαλύτερης συζήτησης, είναι ωστόσο πιθανό, ενώ φήμες κάνουν λόγο για περισσότερες της μιας συναντήσεις.

Πάντως, το στέλεχος της Κατεχάκη αρνήθηκε το ενδεχόμενο η φημολογούμενη επόμενη «βόμβα» Κασιδιάρη να σχετίζεται με την προ μηνών απομάκρυνση από την υπηρεσία υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΥΠ, που είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα.

Την ίδια ώρα, για σχέδιο της Χρυσής Αυγής, που στόχο έχει να απαξιώσει δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και να επιτύχει την εξαίρεσή τους ενόψει των κρίσιμων δικαστικών εξελίξεων κάνουν λόγο ανώτατα κλιμάκια της Δικαιοσύνης που παρακολουθούν τις εξελίξεις. Πληροφορίες της «Κ» από έγκυρες πηγές, αναφέρουν ότι όσα ανέφερε και μέσα στη Βουλή ο Ηλίας Κασιδιάρης, (σ.σ.: ότι διαθέτει συνομιλίες ακόμα και του πρωθυπουργού με γνωστό εισαγγελέα), στοχεύουν στο να πλήξουν τη δικαστική έρευνα και να θεμελιώσουν άμεσα αίτηση εξαίρεσης δικαστών και εισαγγελέων που χειρίζονται τώρα τον «καυτό» φάκελο της Χρυσής Αυγής.

Ενόψει των κρίσιμων δικαστικών εξελίξεων που θα κλιμακωθούν πριν από το Πάσχα με κλήσεις βουλευτών της Χ.Α. σε απολογία για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και με ανοικτό το ενδεχόμενο προφυλάκισής τους, όπως εκτιμούσαν ανώτατες δικαστικές πηγές, επιχειρείται η απαξίωση συγκεκριμένων δικαστικών για να τεθούν «εδώ και τώρα» εκτός μάχης.

Η επιχείρηση της Χ.Α. να τους εμφανίσει «κομματικά εγκάθετους» και να θεμελιώσει εν συνεχεία αιτήσεις για την εξαίρεσή τους από τις έρευνες είναι ο επόμενος επιδιωκόμενος στόχος της. Αν αυτό συμβεί, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές στην «Κ», οι έρευνες για την εγκληματική δράση της Χ.Α. θα σταματήσουν, έως ότου οριστούν άλλοι εισαγγελείς και δικαστές, και έτσι η Χ.Α. θα κερδίσει χρόνο τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, καθώς η δικογραφία είναι ογκωδέστατη και για να μελετηθεί απ’ όποιους δικαστές επιλεγούν θα χρειαστεί τουλάχιστον διάστημα δύο μηνών.

Σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη και άλλων από τη Χ.Α. ότι διαθέτουν και νέες συνομιλίες και βίντεο, οι εισαγγελικές αρχές παρακολουθούν τις εξελίξεις και είναι έτοιμες να παρέμβουν μόλις οποιοδήποτε «υλικό» εμφανιστεί. Σημαντικές επίσης είναι οι πληροφορίες που φθάνουν στην Εισαγγελία και αναφέρουν ότι η Χ.Α. μπορεί και να μη διαθέτει τόσα όσα διατείνεται και οι «αποκαλύψεις» περί «ντοκουμέντων» να εντάσσονται σε ευρύτερο σχέδιο για δημιουργία κλίματος.KATHIMERINI

No comments: