Wednesday, December 17, 2014

Αλλαγή πλεύσης από το Μαξίμου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Εν μέσω εκλογής του ΠτΔΑλλαγή πλεύσης από το Μαξίμου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ
17/12/2014
Τη στάση της αλλάζει η κυβέρνηση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πόλωση έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα, την ώρα που σήμερα αναμένεται η διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στο κοινοβούλιο.
«Η κυβέρνηση, από δω και πέρα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει ή να απαντήσει στο απίστευτο υβρεολόγιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Πρωθυπουργού της χώρας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Όπως γίνεται γνωστό στην ανακοίνωση, η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του κρίνεται και θα κρίνεται καθημερινά από τον ελληνικό λαό.
«Οι Έλληνες απαιτούν από όλους εμάς να αγωνιστούμε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε με αιματηρές θυσίες τα τελευταία χρόνια και να τον οδηγήσουμε με ασφάλεια στην οριστική έξοδο από την κρίση. Ας ξανασκεφτούν, λοιπόν, όλοι πού μπορεί να οδηγήσει τη χώρα η διχόνοια, η λάσπη και οι ύβρεις» προσθέτει.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δανειστές κουβεντιάζουν και θα κουβεντιάζουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση σε κάθε χώρα», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στο επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, με θέμα «Οικονομικές διαστάσεις της συνταγματικής αναθεώρησης σε συνθήκες κρίσης».
Ο Πρόεδρος της Βουλής τάχθηκε υπέρ της πολιτικής σταθερότητας και επανέλαβε την πρότασή του να μπορεί η Βουλή να τροποποιεί το Σύνταγμα με αυξημένη πλειοψηφία και χωρίς να παρεμβάλλονται εκλογές.
Παράλληλα, άδεια για να προσέλθουν στη Βουλή και να ψηφίσουν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας πήραν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Συνολικά θα ψηφίζουν οκτώ προφυλακισμένοι βουλευτές.
Η Δικαιοσύνη απάντησε θετικά στο σχετικό αίτημα των επτά βουλευτών Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγού, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Νίκου Κούζηλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας εκτιμά ότι πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα  ενώ είναι προφανές πως τίθεται και συνταγματικό ζήτημα από την τυχόν μη συμμετοχής τους στη διαδικασία.
Στο μεταξύ, «ναι» στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα ψηφίσει η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, όπως έκανε γνωστό με δήλωσή της.
Εξηγώντας το σκεπτικό της, η κ. Μάρκου επαναλαμβάνει τη θέση της υπέρ της συνεννόησης των κομμάτων και τονίζει πως «παρά το ότι υπάρχουν σαφώς ακόμα οι θεσμικές προϋποθέσεις και τα χρονικά περιθώρια συνεννόησης τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, βαδίζουμε πλέον ξεκάθαρα προς την αποσταθεροποίηση και τις εκλογές σε κλίμα απόλυτης και χωρίς όρια πόλωσης».
«Θα ψηφίσω Πρόεδρο, αν με πείσει ο Σαμαράς ότι δεν θέλει εκλογές» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος, μιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή.
Ο κ. Κουράκος, ο οποίος ήταν από εκείνους που δεν είχαν αποσαφηνίσει την θέση του, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.elzoni.gr

No comments: