Wednesday, December 31, 2014

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΕ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ
31/12/2014
Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προετοιμαστούν τα ψηφοδέλτια, να συντονιστεί η σύντομη προεκλογική εκστρατεία αλλά και να βρεθούν οι λύσεις για νίκη στις εκλογές.
Ειδικότερα, στο στρατόπεδο της ΝΔ ο κομματικός μηχανισμός είναι σε πλήρη κινητοποίηση, μετά και την επίσημη έναρξη του προεκλογικού αγώνα από τον Αντώνη Σαμαρά στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος.
Όσον αφορά στην προεκλογική στρατηγική, η ΝΔ θα έχει στο κέντρο της τον κ. Σαμαρά, ο οποίος κατά τους στενούς του συνεργάτες παραμένει το ισχυρό χαρτί του κόμματος.
Παράλληλα, βασικός στόχος της καμπάνιας των 26 ημερών θα είναι να καταδειχθούν τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα και ο κίνδυνος «να ξαναγυρίσει η χώρα πίσω από εκεί που ξεκίνησε αν ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση πλέον κάνει πράξη όσα έχει πει κατά καιρούς».
Σημειώνεται επίσης πως τα ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια του κόμματος είναι σχεδόν έτοιμα και απομένουν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες.
Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του προς την Πολιτική Γραμματεία σημείωσε ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία.
Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να συνεδριάσει την Παρασκευή η Κεντρική Επιτροπή για να οριστικοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα ψηφοδέλτια και το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιανουαρίου, να συνέλθει το Διαρκές Συνέδριο προκειμένου, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, να οριστικοποιηθούν αποφάσεις πολιτικού και οργανωτικού χαρακτήρα και να ξεκινήσει και τυπικά η εκλογική εκστρατεία.
Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια γίνεται συζήτηση σχετικά με τον αριθμό συνεργαζόμενων που θα μπορούν να ενταχθούν στα κομματικά ψηφοδέλτια.
Για τον Φώτη Κουβέλη, κομματικές πηγές θεωρούν βέβαιο ότι δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, πιθανόν να είναι υποψήφιος στην Α' Αθήνας.ELZONI.GR

No comments: