Tuesday, July 21, 2015

Αφήστε τα λόγια, υπερασπιστείτε τη συμφωνία..

Αφήστε τα λόγια, υπερασπιστείτε τη συμφωνία...

6
εκτύπωση  

Ο διχασμός  στο εσωτερικό του Σύριζα  και η σύγχυση που επικρατεί στην κοινοβουλευτική του ομάδα, παρατείνουν το κλίμα αβεβαιότητας στη χώρα. Την ώρα που η κυβέρνηση χρειάζεται να εμφανιστεί αποφασισμένη για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση,εξελίσσεται εμφανώς αλλά και υπόγεια ένας εσωτερικός πόλεμος στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που υπονομεύει την ομαλή πορεία της χώρας .

Το μπρος-πίσω με τα μέτρα που θα περιλαμβάνει  το δεύτερο νομοσχέδιο που θα έρθει αύριο στη Βουλή, είναι προφανώς απόρροια της  διαπάλης που εξελίσσεται στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος και της ανασφάλειας που επικρατεί στην  ηγεσία του, ως  προς τις προθέσεις των βουλευτών του.Περιθώρια για άλλα εσωκομματικά παιγνίδια και ισορροπίες δεν υπάρχουν πλέον.

Ο πρωθυπουργός που την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή, αποφάσισε να σταματήσει την πορεία προς το γκρεμό,οφείλει να βάλει τέλος σε αυτή την παραλυτική κατάσταση.Δεν αρκούν τα μισόλογα της κυβερνητικής εκπροσώπου ,ότι οι εκλογές δεν είναι χρήσιμες για τη χώρα.Χρειάζεται η κυβέρνηση να αποδείξει  στην πράξη ότι θέλει να προχωρήσει η συμφωνία, ότι θέλει να διασφαλίσει στον ελάχιστο χρόνο που έχει στη διάθεση της, την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Είναι παράλογο οι υπουργοί, να ξορκίζουν και να καταδικάζουν τη συμφωνία και παράλληλα να καλούνται να την εφαρμόσουν.Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι αυτή είναι η μοναδική επιλογή που έχουν αν δεν θέλουν να καταγραφούν στην  ιστορία ως οι υπεύθυνοι για μια ανεξέλεγκτη καταστροφή.

Αρκετά δίχασαν την ελληνική κοινωνία με τις επιλογές τους.Οι ιδεολογικές και πολιτικές αυταπάτες που έτρεφαν κατέρρευσαν μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα. Ας μη μεταθέτουν άλλο τις ευθύνες τους και ας αναμετρηθούν,αν μπορούν, με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία και η κοινωνία. Έχουν το προνόμιο άλλωστε,για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια,  να έχουν την ανοχή τουλάχιστον της αντιπολίτευσης.

Οι πολίτες που αγωνιούν για το αύριο, που ασφυκτιούν σήμερα, δεν ενδιαφέρονται για τις μάχες ιδεολογικής και πολιτικής καθαρότητας στο εσωτερικό του Σύριζα.Η οικονομία δεν μπορεί να περιμένει πότε θα αποφασίσουν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν.Είτε τους αρέσει είτε όχι , έχουν την τελευταία ίσως ευκαιρία, να αποδείξουν ότι το συμφέρον της χώρας, είναι υπεράνω του οποιουδήποτε κομματικού ή προσωπικού συμφέροντος...to vima

No comments: