Wednesday, July 22, 2015

Στη Βουλή τα προαπαιτούμενα μέτρα

Σκληρή επίθεση Τσίπρα σε αντάρτεςΣτη Βουλή τα προαπαιτούμενα μέτρα
22/07/2015
Η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες αρχίζει σήμερα, Τετάρτη, σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Μετά τη συνεδρίαση των Επιτροπών θα ακολουθήσει η Διάσκεψη των Προέδρων και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου που εισηγείται η κυβέρνηση έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.
Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς ζήτησε στο εισαγωγικό σημείωμα του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια να ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα, 22 Ιουλίου, καθώς -όπως τονίζει- «εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της Διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».


Σκληρή επίθεση Τσίπρα σε διαφωνούντες

Με σκληρά λόγια μίλησε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν μαζί του, καλώντας τους να μην κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της υπογραφής του.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μιλώντας σε συνεργάτες του με αφορμή τη σημερινή ψηφοφορία επί των προαπαιτούμενων, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «μέχρι σήμερα αντιδράσεις βλέπω, ηρωικές δηλώσεις διαβάζω, αλλά καμία πρόταση εναλλακτική στο εκβιαστικό δίλημμα της 12ης Ιούλη δεν άκουσα».
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπερθεμάτισε ότι εάν κάποιοι πιστεύουν ότι το εναλλακτικό αριστερό σχέδιο είναι το «σχέδιο Σόιμπλε», η αρπαγή του στοκ των χαρτονομισμάτων της ΕΚΤ ή το να δίνουμε στους συνταξιούχους χαρτάκια «iou» αντί για συντάξεις, ας βγουν να το εξηγήσουν στον ελληνικό λαό.
Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το επόμενο διάστημα πρέπει να εστιάσουμε στην καταπολέμηση της διαφθοράς, στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, στη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων και στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων.
Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο να προβούμε σε έναν απολογισμό και μια ολοκληρωμένη αποτίμηση της πορείας μας και να χαράξουμε συλλογικά την στρατηγική μας με τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας.

No comments: