Monday, July 13, 2015

New York Times: Η συμφωνία είναι καταστροφική για την Ελλάδα και ενδεχομένως την Ευρώπη

New York Times: Η συμφωνία είναι καταστροφική για την Ελλάδα και ενδεχομένως την Ευρώπη

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times, γράφει ότι η ελληνική συμφωνία αποτελεί καταστροφή για την Ελλάδα και ενδεχομένως και την Ευρώπη. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συμφωνία της Δευτέρας σπρώχνει την Ελλάδα στην άβυσσο. «Η Ελλάδα διαθέτει ανεργία 26% , ο τουρισμός παραπαίει και οι τράπεζες είναι κλειστές» αναφέρουν οι New York Times, περιγράφοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

6
«Ήταν ένα ιστορικό Σαββατοκύριακο για την Ελλάδα, αλλά με την κακή έννοια. Η συμφωνία θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, με την Αθήνα να πραγματοποιεί μεγάλες υποχωρήσεις», γράφει η εφημερίδα.

«Είναι σαν μία οικογένεια να πουλάει τα έπιπλά της, προκειμένου να λάβει στεγαστικό δάνειο» εξηγούν οι New York Times, τονίζοντας ότι η μακροπρόθεσμη λύση που επιλέχθηκε για την Ελλάδα θα αποδειχθεί αναποτελεσματική.

Η εφημερίδα τονίζει ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, ο κίνδυνος για Grexit ωθούσε τους ηγέτες να καταλήγουν πάντα σε συμφωνία, δεδομένης και της εύθραυστης κατάστασης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Οι NYT γράφουν ότι πλέον, ομάδα χωρών που συσπειρώνονται περιμετρικά της Γερμανίας, Γερμανία, φαίνεται ότι απορρίπτουν τον συγκεκριμένο φόβο – κίνδυνο.

Η υπαναχώρηση της Αθήνας αντανακλά τόσο την επιθυμία της χώρας να παραμείνει στην Ευρωζώνη όσο και την απουσία ενός σχεδίου εξόδου από το ευρώ, γράφουν οι NYT.

Σχετικά με τη Γαλλία, η εφημερίδα γράφει ότι σε πλήρη αντιδιαστολή με το γερμανικό μπλοκ, η χώρα του Ολάντ θεωρεί ότι η Ευρωζώνη πρέπει να παραμείνει αδιαίρετη και ενιαία. «Η κεντρική μάχη στις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις επί της ουσίας εστιαζόταν σ’ αυτό το δίλημμα» αποφαίνεται η εφημερίδα.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «το αποτέλεσμα του συμβιβασμού ήταν το εξής: Η Γαλλία κερδίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η Γερμανία κερδίζει την τιμωρία της ελληνικής κυβέρνησης».

Τέλος, οι New York Times υπογραμμίζουν ότι εάν αυτό μοιάζει με νίκη του ευρωπαϊκού project, τότε είναι δύσκολο να φανταστούμε πώς θα μοιάζει η ήττα.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/286132/new-york-times-i-sumfonia-einai-katastrofiki-gia-tin-ellada-kai-endehomenos-tin-europi/#ixzz3fpMetzmf
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

No comments: