Tuesday, September 15, 2015

Θεοδωράκης: Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνεργασθούμε

Θεοδωράκης: Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνεργασθούμε
15/09/2015
«Ο τόπος θέλει σταθερότητα. Να αφήσουμε την κοινωνία να ηρεμήσει, να αρχίσουμε να λύνουμε προβλήματα. Όχι μια εσαεί προεκλογική ατμόσφαιρα που τα καίει όλα», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως πρέπει να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, με «αυτοδέσμευση ότι δεν θα συνεχίσουμε να γκρεμίζουμε».
«Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνεργασθούμε, ότι είμαστε Ποτάμι συνεργασίας και όχι Ποτάμι διχασμού, ότι έχουμε και λύσεις και ανθρώπους», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε ότι οι κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης «έχουν στο μυαλό τους μια λάθος κυβέρνηση».
Σχολίασε πως από τη μία ο κ. Τσίπρας κάνει συνεχώς αυτοκριτική για τα πρόσωπα που χρησιμοποίησε αλλά έκανε λίστες ξανά με τους ίδιους, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης αρνείται να απαντήσει με ποιους θα κυβερνήσει και αν οι υπουργοί του αν και εφόσον κερδίσει, θα είναι οι υπουργοί του Σαμαρά.
Επίσης, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως το θέμα την επομένη των εκλογών είναι να υπάρχει «μια κυβέρνηση που αποφασίζει» και «όχι μια κυβέρνηση που κανείς δεν κάνει τίποτα και όλοι είναι εφησυχασμένοι γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση».
«Εμείς λέμε ότι χρειάζεται μια κοινωνική συμμαχία του 51%. Έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει αν δεν υπάρχει κοινωνική αποδοχή. Αυτό λένε κατ’ ιδίαν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Απλώς εμείς τολμάμε και το λέμε και δημοσίως. Με 151 και 152 βουλευτές δεν θα έχουμε σταθερότητα», επεσήμανε.
Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι όψεις του ίδιου νομίσματος
«Να τελειώνουμε με τα ψέματα και τις άγονες συγκρούσεις», κάλεσε τους Έλληνες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.
«Οι πολίτες δεν ξεχνούν το Ζάππειο 1,2 και 3 της ΝΔ. Δεν ξεχνούν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Εκείνη την περίοδο και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έσκιζαν στα λόγια το 1ο μνημόνιο στις πλατείες και στην Βουλή. Όμως στην πραγματικότητα έφεραν με την υπογραφή τους το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο. Τώρα προσπαθούν για μια ακόμα φορά με παραπλανητικά διλήμματα να πολώσουν και να διχάσουν τον Ελληνικό Λαό. Τώρα σκιαμαχούν ως μονομάχοι ενός κακέκτυπου Δικομματισμού διεκδικώντας την πριμοδότηση του εκλογικού νόμου με το bonus των 50 εδρών», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Μην τους ακούτε. Μην τους πιστεύετε. Μην τους ψηφίζετε. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι όψεις του ίδιου νομίσματος», σημείωσε η κ. Γεννηματά.
«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι εδώ με δημοκρατικό προοδευτικό πρόγραμμα. Η τρίτη δύναμη είναι εδώ με συγκεκριμένο σχέδιο και ιεραρχημένες αξιόπιστες λύσεις», πρόσθεσε.
Κουτσούμπας: Έρχονται σκληρά μέτρα
Οι ψηφοφόροι πρέπει να αναλογιστούν ότι «έρχονται σκληρά μέτρα» και ότι η «νέα κυβέρνηση θα αρχίσει να νομοθετεί, μεταξύ άλλων, επί του ασφαλιστικού, των εργασιακών σχέσεων, των ομαδικών απολύσεων» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι ανά τρεις μήνες θα διενεργείται αξιολόγηση από το «κουαρτέρο» και θα προστίθενται νέα αντιλαϊκά μέτρα στον βαθμό που δεν αξιολογείται θετικά η πορεία της οικονομίας.
Επίσης ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι τόσο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εκείνη της Λαϊκής Ενότητας είναι εκ γενετής αδιέξοδη γιατί υπερασπίζεται τον καπιταλιστικό δρόμο, την διατήρηση της εξουσίας από τους μονοπωλιακούς ομίλους και το κεφάλαιο και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, με τον λαό να την πληρώνει πάντα.
Τέλος, σχολίασε ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και σειρά στελεχών της Λαϊκής Ενότητας «στήριξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ δεν ψήφισαν καμία τροπολ

No comments: