Tuesday, September 22, 2015

Επιρροή ΗΠΑ στο Κυπριακό θέλει ο Αναστασιάδης

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟΕπιρροή ΗΠΑ στο Κυπριακό θέλει ο Αναστασιάδης
22/09/2015
Την επιρροή των ΗΠΑ στην Τουρκία για επίλυση του Κυπριακού θέλει η Λευκωσία.
Αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προς τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τους οποίους θα συναντήσει στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Μιλώντας στο Σικάγο, σε εκδήλωση της τοπικής Κυπριακής Αδελφότητας για την 60ή επέτειο από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι μπορεί να είναι, όπως είπε, καλής θελήσεως και να θέλει να λύσει το Κυπριακό, «μπορεί ο Μουσταφά Ακιντζί να μοιράζεται μαζί μου το όραμα της επανένωσης της πατρίδας, όμως στην Τουρκία εναπόκειται η λύση του προβλήματος».
Όπως είπε, αξιοποιείται η ενεργός εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε εκείνα τα οποία θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο της λύσης, να συνάδουν απόλυτα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Απευθυνόμενος στο εσωτερικό μέτωπο, σημείωσε πως δεν είναι αρκετό να λέμε ότι δεν θα δεχθούμε τίποτε λιγότερο από το απόλυτο, αφού, όπως τόνισε, ο κίνδυνος της τουρκοποίησης της Κύπρου είναι υπαρκτός αν δεν εξευρεθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση.  elzoni gr

No comments: