Thursday, April 15, 2010

Σόρος: Από τη Γερμανία εξαρτάται η ενότητα της Ευρωζώνης

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 11:04
Τελευταία Ενημέρωση : 15/04/2010 11:06
«Οι Γερμανοί έκαναν πάντα τις υποχωρήσεις που χρειαζόταν για να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν όλοι επιζητούσαν μια συμφωνία. Δεν το κάνουν τώρα πια», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

Κίνδυνο διάσπασης της Ευρωζώνης και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης «βλέπει» ο Τζορτζ Σόρος, σε περίπτωση που η Γερμανία αρνηθεί να παίξει τον ρόλο που έπαιζε πάντα και να κάνει υποχωρήσεις.

«Οι Γερμανοί έκαναν πάντα τις υποχωρήσεις που χρειαζόταν για να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν όλοι επιζητούσαν μια συμφωνία. Δεν το κάνουν τώρα πια», ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera.

«Γι’ αυτό έμεινε στάσιμο το ευρωπαϊκό σχέδιο. Και αν δεν μπορεί να προχωρήσει από δω και πέρα, θα πάει προς τα πίσω. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αν δεν γίνουν τα επόμενα βήματα για το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα , αυτό θα διαλυθεί όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Σόρος.

Παρατήρησε επίσης ότι, αν και στο παρελθόν υπήρχε η πολιτική βούληση να προχωρήσει το θέμα, «σήμερα υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το αν εξακολουθεί να υπάρχει».

Πηγή: Reuters

1 comment:

lornion said...

το κλιμα στην ΕΕ κάθε άλλο απο καλό είναι .Στην ΕΕ δεν προχωρει τίποτα εύκολα. λες και είναι Βαβέλ. Νομίζω πως πρέπει να ξεχαστούν τα μικροπροβληματα των συμφωνιών του Μααστριχ, καθοσον αφορά τα ελλείμματα, και να προχωρήσουν στο άντλημα της φιλοσοφίας των Ιδρυτών της ,το κεφάλαιο που ισως έχει ηδη ξεχαστεί είναι η ενοποίηση, και μάλιστα εν τάχει, γιατί οι καιροί ου μενετοί- δεν περιμένουν.