Thursday, July 15, 2010

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2010

"Τι νερά είναι αυτά που πέφτουν στη θάλασσα;"



"Κάνω διακοπές στην Κεφαλλονιά και τις προάλλες πήγα στην παραλία Έμπλιση κοντά στο Φισκάρδο. Κάνοντας αναρρίχηση στα βράχια βρέθηκα σε ένα μέρος κάτω από το ξενοδοχείο Emelisse.
Εκεί είδα έναν σωλήνα καλά καλυμένο με πέτρες να ρίχνει νερά στη ...



θάλασσα. Δεν ξέρω αν αυτό που ρίχνει στη θάλασσα είναι από την αποχέτευση του ξενοδοχείου ή από την πισίνα, αλλά ότι και να είναι αποκλείεται να είναι εξ ίσου καθαρό όπως η θάλασσα. Και μάλιστα αυτά τα νερά πέφτουν σχεδόν δίπλα από εκεί που κάνουν μπάνιο οι ένοικοι του ξενοδοχείου!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

-------------------------------------------------------------------------------------

"Θα ήθελα να απαντήσω στην ανάρτηση που αφορά το ξενοδοχείο EMELISSE ,στη Κεφαλονιά για το οποίο γράφτηκε ότι κάποιος είδε μία σωλήνα να ρίχνει απόβλητα ή νερά της πισίνας στη θάλασσα . Πηγαίνω χρόνια στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο για διακοπές και είναι γεγονός ότι βρίσκεται σε μια μαγευτική περιοχή και ξεπροβάλει πάνω στα βράχια δίπλα ίσως στην καλύτερη και καθαρότερη παραλία της περιοχής .Κάτι το οποίο κάνει περήφανους τους ιδιοκτήτες , οι οποίοι έχουν πÎ! �λύ ανεπτυγμένο το πνεύμα της οικολογίας για αυτό και έχουν στο ξενοδοχείο τους βιολογικό καθαρισμό τρίτης γενιάς , όπου το νερό που προκύπτει, χρησιμοποιείται για ποτιστικό για τους πανέμορφους κήπους του . Επίσης έχουν προηγμένο σύστημα αφαλάτωσης , από όπου προκύπτει και ο σωλήνας που είδε ο φίλος μας «αναγνώστης» . Ο μόνος σωλήνας που πέφτει στη θάλασσα είναι αυτός που ρίχνει στη θάλασσα συμπυκνωμένο νερό με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι από την αφαλάτωση . Όλα αυτά τα ξέρω από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη σε συζήτηση που είχα κάνει ότ! αν έμαθα πόσο έχει αγωνιστεί για ν! α φέÏ �ει σ το ξενοδοχείο του τα πιο προηγμένα και οικολογικά μέσα.
Όμως αγαπητοί φίλοι μου , γιατί πρέπει να ασχολούμαστε πάντα με τα άσχημα που γίνονται και να βιαζόμαστε πάντα να επικρίνουμε τους γύρω μας αντί να προβάλουμε, να είμαστε περήφανοι και να επιβραβεύουμε τις προσπάθειες των συνανθρώπων μας για πρόοδο και για τη δημιουργία ενός πιο όμορφου κόσμου.
Όπως και τώρα που γράφτηκαν όλα αυτά για το ξενοδοχείο EMELISSE ,
Ασχολούμαστε για μια σωλήνα που ρίχνει νερό με πυκνό αλάτι στη θάλασσα αντί να ασχοληθούμε με το γεγονός ότι στις 23 Μαΐου 2010 στη Sunday Times , γράφτηκε ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αναδείχθηκε ανάμεσα στα 100 καλύτερα της Ευρώπης , ενώ ανάμεσα στα 100 μόνο 3 ήταν Ελληνικά .
Λοιπόν ας νιώσουμε υπερήφανοι σαν Έλληνες για αυτά τα 3 ξενοδοχεία μας και ας μη βιαζόμαστε να λιθοβολούμε –ότι καλό υπάρχει.
Ας νιώσουμε περήφανοι για τις ομορφιές της πατρίδας και ας το δείξουμε στο εξωτερικό , και ας μη ξεχνάμε είμαστε τουριστική χώρα…. αν σας λέει κάτι αυτό."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Aναρτήθηκε από το τροκτικό σήμερα.

No comments: