Wednesday, January 4, 2012

5 συλλήψεις κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια/καθημερινή


Του Κωστα Oνισενκο
Σε πέντε συλλήψεις κατέληξε μια ακόμα «καταδρομική επιχείρηση» κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια, το βράδυ της Δευτέρας. Λίγο πριν από τις 11 προχθές τη νύχτα, ομάδα ατόμων με σφυριά και κοντάρια επιτέθηκαν και έσπασαν την τζαμαρία σε ταχυφαγείο επί της Σόλωνος και στη συνέχεια επιτέθηκαν με ανάλογο τρόπο και σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω. Οι δράστες καταδιώχθηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ και από άντρες της ΔΕΛΤΑ, ακολούθησαν συμπλοκές κατά τις οποίες συνελήφθησαν πέντε άτομα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις από αυτούς είχαν καλυμμένα πρόσωπα, ενώ στην κατοχή τού ενός βρέθηκε σουγιάς.
Πηγές της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι κάποια από τα άτομα που συνελήφθησαν συμμετείχαν στην επίθεση κατά των δύο κτιρίων στη Σόλωνος. Οι τέσσερις αναμένεται να περάσουν Αυτόφωρο σήμερα, ενώ ο ένας αφέθηκε ελεύθερος, ως ανήλικος. Χθες το βράδυ, αναρτήθηκε στο Indymedia κείμενο με το οποίο οι φερόμενοι ως δράστες ανέλαβαν την ευθύνη της καταδρομικής επίθεσης που πραγματοποίησαν σε ένδειξη συμπαράστασης στην προφυλακισμένη για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» Στέλλα Αντωνίου. Η κρατούμενη έχει υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας, η οποία είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί σήμερα. «Η επίθεση έχει αντανακλαστικό χαρακτήρα και σκοπό τη στήριξη του αγώνα που πραγματοποιείται μέσα από τις φυλακές για την απελευθέρωσή της», αναφέρει το κείμενο - προκήρυξη που υπογράφεται από τον «Πυρήνα Αλληλεγγύης».
Το τελευταίο διάστημα στόχοι επιθέσεων από ομάδες νεαρών έχουν γίνει καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών της Στουρνάρη, καθώς και σούπερ μάρκετ της περιοχής. Επίσης, γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων έβαλε λουκέτο μετά την καταστροφή που του προκάλεσαν κουκουλοφόροι τον Νοέμβριο.
«Η βία είναι μια από τις αιτίες της καταστροφής στην οποία οδηγείται το κέντρο της Αθήνας. Ιδίως τα Εξάρχεια και οι γύρω περιοχές, όπως η Σόλωνος και η Στουρνάρη, βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, γνωστά καταστήματα κλείνουν και η εμπορική κίνηση πέφτει εξαιτίας των βανδαλισμών», αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αποστολόπουλος, κάνοντας λόγο για εκκλήσεις του δήμου στην Αστυνομία και σε άλλες υπηρεσίες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Από την πλευρά τους, πηγές της Αστυνομίας υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να δουλέψουν υπό κανονικές συνθήκες στην περιοχή παρά μόνον με συνοδεία ΜΑΤ ή με συμβατικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας των επιθέσεων που δέχονται τα περιπολικά και οι πεζές περιπολίες.

No comments: