Saturday, December 22, 2012

ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑΠείθονται οι Αμερικανοί για την κλιματική αλλαγή
22/12/2012

Την υπαρκτή απειλή της κλιματικής αλλαγής αρχίζουν και πιστεύουν όλο και περισσότεροι Αμερικανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Associated Press και της Gfk. 

Όπως δείχνει η έρευνα, οι Αμερικανοί δεν το πιστεύουν επειδή το λένε οι επιστήμονες αλλά επειδή το παρατηρούν οι ίδιοι. 

Συγκεκριμένα, το 80% των Αμερικανών θεωρεί την κλιματική αλλαγή σοβαρό πρόβλημα για τη χώρα τους. Το ίδιο ποσοστό το 2009 ήταν στο 73%. 

Ακόμη, το 57% των Αμερικανών πιστεύει ότι η κυβέρνησή τους πρέπει κάτι να κάνει για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής,σε σχέση με 52% το 2009, ενώ το το 78% θεωρεί ότι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. 

Ωστόσο, η σημαντικότερη αλλαγή βρίσκεται σε εκείνους που δεν εμπιστεύονται τους επιστήμονες, περίπου δηλαδή έναν στους τρεις ερωτηθέντες. Έτσι, το 61% πσιτεύει ότι οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό πριν από τρία χρόνια ήταν μόλις στο 47%. 

Σύμφωνα με τον Τζον Κρόσνικ, κοινωνικό ψυχολόγο στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν αυτό που λένε οι επιστήμονες, αλλά αυτό που λένε τα θερμόμετρα. 

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 29 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή 1.002 ενηλίκων στις ΗΠΑ.                     elzoni.gr

No comments: