Friday, April 5, 2013


ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥΥψώνουν φωνή ενότητας
05/04/2013
Έκκληση προς  τις ηγεσίες και τους φορείς  που εκπροσωπούν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, να ενώσουν στις επερχόμενες εκλογές στην Αλβανία, τις δυνάμεις τους με σκοπό την καλύτερη, δυναμικότερη και αποτελεσματικότερη  εκπροσώπηση στην πολιτική σκηνή της γείτονος απευθύνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Πρόκειται για πάγιο αίτημα των αποδήμων Βορειοηπειρωτών, που είχε εκφραστεί και μετά τις εκλογές του 2009, για συνένωση όλων των δυνάμεων,  με δημοκρατικές όμως, όπως αναφέρεται,  διαδικασίες και απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση της φωνής του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η συνένωση των δυνάμεων του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού παραμένει το ζητούμενο, καθώς συνηθίζεται στις αλβανικές εκλογές το βορειοηπειρωτικό πολιτικό σκηνικό να εμφανίζεται κατακερματισμένο και να μην συνενώνονται όλοι υπό την «Ομόνοια».

Αντίθετα, υποψήφιοι εμφανίζονται στις λίστες όλων σχεδόν των κομμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει διασπορά ψήφων και η «Ομόνοια» να χάνει δυνάμεις – και κατά συνέπεια να μειώνεται η επιρροή της στα Τίρανα    elzoni.gr

No comments: