Wednesday, April 24, 2013


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ

Αγνωστη η τύχη των μητροπολιτών. Στη δημοσιότητα βίντεο-σοκ του νεκρού οδηγού

Σύγχυση επικρατεί γύρω από την τύχη των δυο απαχθέντων Μητροπολιτών, καθώς δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για την απελευθέρωση τους, σύμφωνα με όσα δηλώνουν πηγές της Μητρόπολης του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, αλλά και του Πατριαρχείου στη Δαμασκό. Τις ανησυχίες για την τύχη των δύο μητροπολιτών επιτείνουν οι σοκαριστικές εικόνες του νεκρού οδηγού του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά την διάρκεια της απαγωγής στα σύνορα με την Τουρκία. Στο βίντεο, το οποίο δημοσιοποίησε το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΔΟΓΜΑ», εμφανίζεται η σορός του νεκρού οδηγού σε μια λίμνη αίματος, ενώ το πρόσωπο του έχει παραμορφωθεί.

Αγνωστη η τύχη των μητροπολιτών. Στη δημοσιότητα βίντεο-σοκ του νεκρού οδηγού
«Δεν έχουμε καμία νέα πληροφορία. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αφέθησαν ελεύθεροι», δήλωσε ο ιερέας της Μητρόπολης του Χαλεπίου, Γάσαν Ουάρντ.
«Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με το συρορθόδοξο Μητροπολίτη του Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ και με τον ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη του Χαλεπίου Παύλο Γιαζίγκι», πρόσθεσε ο ιερέας, τονίζοντας ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απελευθέρωσή τους, σημειώνοντας παράλληλα: «Ανησυχούμε πολύ».
Πηγή του Πατριαρχείου στην Δαμασκό, ανέφερε επίσης πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ιεράρχες έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ άλλες πηγές που συνδέονται με τους ιεράρχες και μίλησαν στο BBC, διέψευσαν τα περί απελευθέρωσης, υπογραμμίζοντας ότι οι οικογένειες των απαχθέντων δεν γνωρίζουν που βρίσκονται και ανησυχούν για την τύχη τους.
Χθες, η χριστιανική οργάνωση «Το Έργο της Ανατολής», επικαλούμενη πηγές της στη Συρία, ανέφερε ότι δυο ορθόδοξοι Μητροπολίτες που απήχθησαν τη Δευτέρα, αφέθησαν ελεύθεροι γύρω στις 14:00 τοπική ώρα.
Απόσπασμα από το βίντεο του νεκρού οδηγού των Μητροπολιτών.
Απόσπασμα από το βίντεο του νεκρού οδηγού των Μητροπολιτών.
Η οργάνωση αυτή που εδρεύει στο Παρίσι και προσφέρει βοήθεια στις εκκλησίες της Μέσης Ανατολής που αντιμετωπίζουν προβλήματα, υποστήριξε ότι οι δυο ιεράρχες βρίσκονταν στην ελληνορθόξη εκκλησία του Αγίου-Ηλία στο Χαλέπι.
πηγές: ΑΠΕ-Reuters-BBC

No comments: