Saturday, April 27, 2013


ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣΝΕΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗN NOKIA SIEMENS NETWORKS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
27/04/2013
Στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα προχωρά η Nokia Siemens Networks με τη δημιουργία 150 νέων θέσεων εργασίας στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης που διατηρεί στην Ελλάδα.

Για την εξέλιξη αυτή ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών της NSN, με επικεφαλής το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του φινλανδο-γερμανικού ομίλου, Barry French και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ελληνικής θυγατρικής, Σάκη Έξαρχο, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι μια «πρωταθλήτρια της τεχνολογίας», όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της, αλλά ετοιμάζεται, εκτός από τις άμεσες 150 προσλήψεις νέων επιστημόνων, στην ανάδειξη και στην εδραίωση της χώρας μας ως μιας στρατηγικής περιοχής.

Ακόμη, αναφερόμενος στους άνεργους, νέους επιστήμονες της χώρας, ο κ. Σαμαράς, σημείωσε «σε αυτούς τους νέους ανθρώπους που πρέπει να βρουν τέτοιες ευκαιρίες για δουλειά, ακουμπάμε και στηριζόμαστε, επενδύουμε στις ικανότητές τους, αυτός είναι ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας» και «με αυτές τις επενδύσεις θα ξεπεράσει ο τόπος μας την κρίση».

«Με σημαία μας την προσπάθεια για ανάπτυξη, προχωράμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως «η σημερινή εξέλιξη είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης για την προσπάθεια της Κυβέρνησης. Ακόμα σημαντικότερο είναι ότι η επένδυση που σήμερα ανακοινώνεται θα γίνει σ’ ένα κρίσιμο τομέα, του τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας. Η προσπάθεια, όμως, η δική μας συνεχίζεται. Η προσπάθεια της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις, γιατί μόνο με τις επενδύσεις θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας».

Ο Barry French της Nokia Siemens Networks υπογράμμισε ότι «είναι γεγονός ότι η παρουσία μας εδώ, με το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, είναι μεγάλη και σχεδιάζουμε με την υποστήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης,  η οποία μας βοήθησε ιδιαιτέρως, να μεγαλώσουμε επιπλέον την ομάδα μας εδώ στην Ελλάδα. Ενδιαφερόμαστε να προσλάβουμε επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό, ιδιαίτερα ειδικούς μηχανικούς λογισμικού και υπολογιστών.  Και είναι αξιοσημείωτο ότι το εργατικό δυναμικό μπορεί να δουλέψει πάνω στις πιο προηγμένες τεχνολογίες στον κόσμο εδώ στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να πάει κάποιος σε άλλη χώρα, για να το πράξει αυτό, μπορεί να το κάνει εδώ. Γιατί η δραστηριότητά μας σχετίζεται με την ενδυνάμωση του Mobile Internet στον κόσμο».

No comments: