Thursday, April 4, 2013


This entry was posted in Κόσμος. Bookmark the permalink.

Κατάσχεση μαμούθ για τον μαφιόζο «πρωταθλητή χρεών της ευρωζώνης»

Share
Το ποσό- μαμούθ των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ απαιτούν οι ιταλικές αρχές από ένα  μόνο φυσικό πρόσωπο, τον επιχειρηματία από την Σικελία Βίτο Νικάστρι. Όπως ανακοίνωσε η ιταλική Αστυνομία, ο 57χρονος κάτοικος της μικρής κωμόπολης Άλκαμο, κοντά στο Τραπάνι, ερευνάται για τις σχέσεις του με την Μαφία, ενώ ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς παρακολούθησης και έχει απαγορευθεί η απομάκρυνσή του από την πόλη για τα επόμενα τρία έτη, έως ότου τελεσιδικήσουν οι έρευνες και οι νομικές διαδικασίες εναντίον του. Ο επιχειρηματίας, τον οποίο τα ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «βασιλιά» των εναλλακτικών πηγών ενέργειας  -και πλέον πρωταθλητή χρεών σε ολόκληρη την ευρωζώνη- έχει συμμετοχές σε αιολικά πάρκα και εταιρείες φωτοβολταϊκών. Ο Νικάστρι κατηγορείται επίσης ότι δεν δήλωσε στην εφορία το πραγματικό του εισόδημα.
Το 2010, έγινε γνωστό ότι η Κόζα Νόστρα προσπαθούσε να αποσπάσει εκατομμύρια ευρώ από την ιταλική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρπάζοντας γενναιόδωρες επιδοτήσεις  που πρόσφεραν για επενδύσεις στην αιολική ενέργεια και σε φιλικές προς το περιβάλλον επιχειρήσεις. Ο διοικητής Αντόνιο Γκιρόνα, τότε επικεφαλής της εθνικής ομάδας ενάντια στη μαφία, DIA, είπε ότι ο Νικάστρι  είχε δημιουργήσει μια τεράστια επιχείρηση εναλλακτικής ενέργειας κατ ‘εντολή του συνδικάτου οργανωμένου εγκλήματος.
Εκτός από τον τερματισμό της τεράστιας οικολογικής απάτης, οι Ιταλοί εισαγγελείς διέταξαν την κατάσχεση 66 τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και ακινήτων και επιχειρήσεων, κάτι που θα είναι ένα ακόμα πλήγμα για την ηγεσία της Κόζα Νόστρα, η οποία ήδη έχει πληγεί από τις δεκάδες συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών τα τελευταία δέκα χρόνια.
Ο Νικάστρι «επένδυε» στην πράσινη ενέργεια τα χρήματα που κέρδιζε από ναρκωτικά και άλλες παράνομες δραστηριότητες, για τον πιο περιζήτητο φυγά της σισιλιάνικης μαφίας, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, ο οποίος θωερείται και αφεντικό της Κόζα Νόστρα. Ο Ντενάρο, που έχει το παρατσούκλι «Diabolik» από ένα καλτ ιταλικό κόμικ αφού δε δίστασε να δολοφονήσει τον αντίπαλό τους και να στραγγαλίσει την τριών μηνών έγκυο φιλενάδα του, έγινε το «αφεντικό» το 2007.


This entry was posted in Κόσμος. Bookmark the permalink.                      antinews

No comments: