Thursday, August 27, 2015

Νέες αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ- Συνεχίζεται η αποδυνάμωση

Νέες αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ- Συνεχίζεται η αποδυνάμωση
27/08/2015
Έντονες είναι οι διεργασίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται ότι έχει αλλάξει ριζικά, χάνοντας κάθε ημέρα όλο και περισσότερα στελέχη του.

Το κύμα αποχώρησης συνεχίστηκε με 53 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τα οποία υπέβαλαν την παραίτησή τους, ανάμεσα τους και ο ευρωβουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Χουντής.

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε σκληρή επίθεση από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ανέφερε ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα βλέπει τον ελληνικό λαό ως πεδίο πειραματισμού για την ανικανότητα και την ιδεολογική του θολούρα.
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαιώνουν ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου οι Έλληνες να βρουν την ηρεμία τους, να αισθανθούν ότι η χώρα κυβερνάται υπεύθυνα και όχι από μαθητευόμενους μάγους.
Όπως υπογραμμίζει παράλληλα, αυτοί που προκάλεσαν αυτά τα προβλήματα, συνεχίζουν να ψεύδονται ως προς το αποτέλεσμα της «διαπραγμάτευσής» τους.
Την ώρα, συνεχίζει η Ν.Δ., που έχουν διαλύσει τη χώρα, τη Βουλή και το κόμμα τους, την ώρα που απέτυχαν σε όλους τους τομείς, προσπαθούν να υφαρπάσουν ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού λέγοντας απροκάλυπτα το επόμενο ψέμα: Ότι θα εφαρμόσουν τη συμφωνία… αλλάζοντάς τη!
Λένε δηλαδή, εξηγεί η αξιωματική αντιπολίτευση, ότι, αφού έθαψαν το περίφημο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» κάτω από ένα βαρύ τρίτο μνημόνιο που οι ίδιοι διαπραγματεύτηκαν, αφού αποδείχθηκαν ανίκανοι να εφαρμόσουν οποιαδήποτε προεκλογική τους δέσμευση και οποιοδήποτε πρόγραμμα, τώρα θα αποκτήσουν ξαφνικά την ικανότητα να εφαρμόζουν τη συμφωνία συγχρόνως με ένα δικής τους έμπνευσης «παράλληλο πρόγραμμα».
«Το παράλληλοι πρόγραμμα που λένε ότι θα ανακοινώσουν είναι προφανώς, έναν ακριβώς χρόνο μετά, η νέα προπαγανδιστική παγίδα, το νέο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Πανικόβλητοι και έντρομοι μπροστά στις ίδιες τους τις αποτυχίες, εξακολουθούν να παραπληροφορούν» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ν.Δ.

Η επιστολή το 53 παραιτηθέντων
Σύμφωνα με σχετική επιστολή τους, που δημοσιεύθηκε στο Iskra.gr της Αριστερής Πλατφόρμας έκαναν λόγο για εξελίξεις που θα καταγραφούν με μελανά γράμματα στην ιστορία της χώρας αλλά και στην ιστορία της Αριστεράς.
«Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (για την οποία παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις) δυστυχώς αψηφώντας τις συλλογικές επεξεργασίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές της δεσμεύσεις στη βουλή αλλά και την τελευταία απόφαση της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο, κατέληξε να ψηφίσει ένα νέο σκληρό μνημόνιο.
» Ως μέλη της ΚΕ, δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο -όπως άλλωστε και τα προηγούμενα- που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό.
» Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας – ΛΑΕ , με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας.
Αζούδης Θόδωρος, Αθανασιάδης Παναγιώτης, Αμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσα, Βεργίτσης Μιχάλης
Βλαδιμίροβιτς Μαρία, Γαβρίλης Γιώργος, Δελημήτρος Κώστας, Δερμετζόγλου Σοφία, Διακάκη Μαρία, Δούκας Γιάννης, Ζάννας Ζήσης, Ήσυχος Κώστας, Θανοπούλου Κατερίνα, Θεοδόση Αυγή, Καλομοίρης Γρηγόρης, Καλύβης Αλέκος, Κανταράς Τάσος, Κολοβός Γιάννης, Κοντός Δημήτρης,
Κοσμάς Πάνος, Κουβελάκης Στάθης, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Λεουτσάκος Στάθης, Μάρταλης Σωτήρης, Μαυρόπουλος Τάσος, Μπαδογιάννης Άκης, Μπελαντής Δημήτρης, Μπόλαρη Μαρία,
Μπόλας Μάξιμος, Μπούκας Κώστας, Ναθαναηλίδου Κωνσταντίνα, Νταβανέλος Αντώνης,
Ουζουνίδου Ευγενία, Παπαδόγιαννη Σόφη, Παπαδόπουλος Χρήστος, Παπαμιχαλοπούλου Μαρία,
Παπατριανταφύλλου Νίκος, Πριμηκήρης Βασίλης, Πρωτονοτάριος Γιάννης, Σαπουνάς Γιώργος, Σουλτανίδου Χριστίνα, Σπανού Δέσποινα, Σπηλιοπούλου Μάγδα, Στρατούλης Δημήτρης, Συράκου Σταυρούλα, Τόλιος Γιάννης, Φοντάνας Γιάννης, Φραγκιαδάκη Μαρία, Φράγκου Λία, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Χαρίσης Γιώργος, Χουντής Νίκος, Ψαρρέα Ελένη».elzoni

No comments: