Thursday, August 27, 2015

Οι τηλεφωνικές επαφές του ΠτΔ με τους Πολιτικούς Αρχηγούς

Οι τηλεφωνικές επαφές του ΠτΔ με τους Πολιτικούς Αρχηγούς

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
DEFAULT
Εκτύπωση
Σε εξέλιξη είναι οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με αρχηγούς για την σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, μετά την κατάθεση της 3ης και τελευταίας διερευνητικής εντολής από τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Επαφές που όπως φαίνεται δεν θα οδηγήσει σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών -παρά την επιμονή Μεϊμαράκη, Γεννηματά και Λαφαζάνη- καθώς έχουν ήδη αρνηθεί να μετέχουν Τσίπρας, Καμμένος και Κουτσούμπας. Η επόμενη κίνηση λοιπόν είναι να δώσει εντολή άμεσου σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης.
Στην επικοινωνία που είχε ο κ. Παυλόπουλος με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, τον ενημέρωσε ότι οι Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Κουτσούμπας δεν προτίθενται να πάνε σε σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταύρος Θεοδωράκης το αποδέχτηκε και του είπε ότι από τη στιγμή που δεν θα πάνε οι 3 δεν θα έχει νόημα μια τέτοια συνάντηση. Τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει η Προεδρία να κάνει σαφές στους υπολοίπους ποιοι δεν θέλησαν.
Πάντως, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, παραδίδοντας τη διερευνητική εντολή αιχμές κατά του κ. Παυλόπουλου, λέγοντας ότι «ούτε ο ΠτΔ είναι πάνω από το Σύνταγμα». Είπε επίσης ότι θα είναι πρόκληση να πάμε άρον άρον σε εκλογές και ζήτησε να εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια που προβλέπει το Σύνταγμα και εκλογές να γίνουν το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου.

No comments: