Thursday, February 5, 2009

Φάκελοι | 31.10.2008

Η Ευρώπη με απλά λόγια

 

Το Α και Ω του Ευρωπαϊκού Δικαίου, του Γιάννη Παπαδημητρίου*

 

Λίγα λόγια για το «Ευρωλεξικό»

 

Το «Ευρωλεξικό» παρουσιάζει εν συντομία τις κύριες έννοιες της Ε.Ε. και τις πιο σημαντικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Πρόκειται για μία on line περίληψη του αναλυτικού «Ευρωλεξικού» με 110 λήμματα, το οποίο κυκλοφορεί σε έκδοση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Προσωπικά δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι θερμός υποστηρικτής της ενιαίας Ευρώπης γιατί η προσωπική μου διαδρομή οφείλεται σε ευκαιρίες μόρφωσης και επαγγελματικής εξέλιξης, οι οποίες δεν θα υπήρχαν σε μία Ευρώπη με κλειστά σύνορα. Ελπίζω ότι το «Ευρωλεξικό» θα αποτελέσει χρήσιμη βοήθεια για συναδέλφους δημοσιογράφους, για φοιτητές, για όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

 

*Ο Γιάννης Παπαδημητρίου είναι νομικός και δημοσιογράφος στην Deutsche Welle και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βόννης. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη γερμανική τηλεόραση ως παρουσιαστής, δημοσιογράφος και παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών. Εργάστηκε επίσης στην Deutsche Welle ως δημοσιογράφος, παραγωγός και εκφωνητής ειδήσεων. ΄Εχει βραβευθεί στον διεθνή νομικό διαγωνισμό Telders International στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Μιλάει αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και λίγα γαλλικά.

 

No comments: