Η Βόρεια Κορέα κλιμακώνει την ένταση στην Κορεατική χερσόνησο με το αιτιολογικό ότι δέχτηκε προσβολές από τη Σεούλ και γι’ αυτό απειλεί ότι θα κάνει τα λόγια της έργα.
Η κρατική τηλεόραση της Πιονγκγιάνγκ προέβη σε ασυνήθιστη ανακοίνωση από μονάδα της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο στρατός της Βόρειας Κορέας θα προβεί σε «ειδικές ενέργειες» που θα μετατρέψουν σε στάχτη τόσο την κυβέρνηση του Προέδρου Λη Μιούνγκ Μπακ, όσο και τους υποστηρικτές της, με την χρήση «άνευ προηγουμένου ασυνήθιστων μεθόδων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η πρωτοφανής αυτή φρασεολογία υποδηλώνει ότι η Πιονγκγιάνγκ ενδεχομένως σχεδιάζει επιθέσεις μέσω κυβερνοχώρου ή επιθέσεις σε ασυνήθιστους στόχους μέσα στην Νότια Κορέα ή σε νοτιοκορεατικούς στόχους στο εξωτερικό.
Εδώ στην Ουάσιγκτον, αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να κατανοήσει ότι οι απειλές δεν θα κάνουν τίποτα για να μειώσουν την απομόνωση της Πιονγκγιάνγκ ή να δώσουν τρόφιμα στο λαό της.