Wednesday, April 4, 2012


Ποινικές διώξεις για τις ατασθαλίες της ΔΕΗ
Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκαν διώξεις αφορούν απιστία στην υπηρεσία, άμεση συνέργεια στην απιστία και απάτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.
"Η" Online 4/4 12:49
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα ΓράμματαShare


Την άσκηση ποινικών διώξεων διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Αριστείδης Κορέας αναφορικά με οικονομικές ατασθαλίες που εντοπίστηκαν στη ΔΕΗ (υπερκοστοληγήσεις ταξιδιών) από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή αλλά και από το ΣΔΟΕ.


Οι διώξεις στρέφονται σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων της ΔΕΗ την περίοδο 1999-2010 αλλά και σε βάρος των εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ και του ΟΚΔΕ (Οργανισμός Κοινωνικών Εκδηλώσεων ΔΕΗ).

Σημειώνεται ότι η έρευνα διενεργήθηκε από τον κ. Κορέα και την Εισαγγελέα Ελένη Σίσκου με αφορμή πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, το οποίο αφορά παράνομες επιχορηγήσεις από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ.

Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκαν διώξεις αφορούν απιστία στην υπηρεσία, άμεση συνέργεια στην απιστία και απάτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Στο πόρισμα του κ. Ρακιτζή τον Απρίλιο του 2011 καταγράφονται υπέρογκες επιχορηγήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ ενώ είναι ενδεικτικό ότι για το διάστημα 2005-2006 καταγράφηκαν έξοδα 5 εκατ. ευρώ για προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού
.

No comments: