Thursday, April 5, 2012


Ρ.Μπενίνι: «Δεν έχει η Ελλάδα χρέος. Εμείς όλοι έχουμε χρέος στην Ελλάδα»
Οι τοκογλύφοι δεν κερδίζουν χρήματα από τη δουλειά ή το μυαλό τους, αλλά εκμεταλλευόμενοι τους άλλους» είπε και χαρακτήρισε την εξαπάτηση ως μία από τις χειρότερες αμαρτίες, αφού όπως είπε χρησιμοποιεί τη λογική για να πετύχει τον σκοπό της.
"Η" Online 5/4 11:18
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα ΓράμματαShare

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι τιμήθηκε για την εξαιρετική καλλιτεχνική διαδρομή του και το πρωτοποριακό εκφραστικό πνεύμα του, σε αρμονικό συνδυασμό με την ιταλική κουλτούρα και τον ιταλικό πολιτισμό.

Αντισυμβατικός και αυθόρμητος, ο διάσημος ηθοποιός έδωσε ένα μικρό σόου κατά την υποδοχή του. Δεν δίστασε να σκαρφαλώσει στο μαρμάρινο πάνελ της εκδήλωσης για να σταθεί σ' αυτό όρθιος και να χαιρετίσει το πολυπληθές κοινό που τον υποδέχτηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα και το σύνθημα «Ρομπέρτο - Ρομπέρτο».
Ξεκίνησε μιλώντας στα ελληνικά. «Ευχαριστώ, γεια σας, αγαπημένοι φίλοι. Θέλω να σας φιλήσω στο στόμα όλους. Η καρδιά μου χτυπάει πολύ. Ευχαριστώ» είπε. Εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την υποδοχή «πρίγκιπα» που του επιφύλαξαν, όπως είπε, αλλά και τον θαυμασμό του για την ελληνική κουζίνα, και κυρίως τα «σουτζουκάκια», ενώ στη διάρκεια της ομιλίας του έβγαλε την τήβεννο λέγοντας «έχω σκάσει».
«Ολοι λένε πως η Ελλάδα έχει ένα χρέος. Εμείς λέμε πως όλοι εμείς έχουμε χρέος στην Ελλάδα, για όλα όσα μας παρέδωσε». Με αυτήν τη φράση ο Ρομπέρτο Μπενίνι ξεσήκωσε το κοινό που γέμισε ασφυκτικά χθες το βράδυ την Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, κατά την τελετή αναγόρευσης του διεθνούς φήμης Ιταλού ηθοποιού και σκηνοθέτη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.
Πληθωρικός και χειμαρρώδης, ο Μπενίνι στην ομιλία του με τίτλο «Δάντης, Θεία Κωμωδία. Ερμηνεία και Σχόλια στο XI Ασμα της Κόλασης» συνέδεσε το παρελθόν με το παρόν και το κορυφαίο ποιητικό έργο της ιταλικής λογοτεχνίας με τη σύγχρονη πραγματικότητα. Μίλησε για τους τοκογλύφους, που ο Δάντης είχε προβλέψει από τότε (13ος αιώνας), που καταστρέφουν όλες τις οικονομίες σαν παράσιτα.
«Οι τοκογλύφοι δεν κερδίζουν χρήματα από τη δουλειά ή το μυαλό τους, αλλά εκμεταλλευόμενοι τους άλλους» είπε και χαρακτήρισε την εξαπάτηση ως μία από τις χειρότερες αμαρτίες, αφού όπως είπε χρησιμοποιεί τη λογική για να πετύχει τον σκοπό της.

No comments: