Thursday, April 26, 2012


Δεν αποκλείεται σύνοδος κορυφής για την ανάπτυξη στην Ευρώπη

Δεν αποκλείεται σύνοδος κορυφής για την ανάπτυξη στην Ευρώπη
Το είπε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ενώ φαίνεται να κάμπτεται η γερμανική εμμονή για δημοσιονομική πειθαρχία.
Αλλάζουν τα δεδομένα οι προεδρικές εκλογές στην Ελλάδα και τη Γαλλία, αλλά και η παραίτηση της Ολλανδικής κυβέρνησης. Ακόμα και η μέχρι πρότινος γερμανική άκαμπτη στάση στα θέματα δημοσιονομικής πειθραχίας και κυρίως για τις χώρες του Νότου, φαίνεται ότι αλλάζει. Κι αυτό διότι σύμβουλοι της Ανγκέλα Μέρκελ, όπως ο Μπόφινγκερ, συστήνουν την έκδοση ευρω/ομολόγων, άποψη υπέρ της οποίας, όπως είναι γνωστό, έχει ταχθεί η Ελλάδα, η Ιταλία, ο υποψήφιος για τη Γαλλική προεδρία σοσιαλιστήςΦρανσουά Ολάντ, αλλά και ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.

Η ίδια η Ανγκέλα Μέρκελ αρχίζει και μιλάει για τη στροφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη, τη στιγμή που η Μεγάλη Βρετανία επιστρέφει στην ύφεση, τη στιγμή που η χώρα έχει μπροστά της το καλοκαίρι Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έτσι λοιπόν, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, πριν από  την προγραμματισμένη Σύνοδο του Ιουνίου , με θέμα την ανάπτυξη, ο Βέλγος πρόεδρος του Συμβουλίου, Χ. Βαν Ρομπάι.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρόκειται να συνεδριάσουν στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες για μια Σύνοδο Κορυφής που αναμένεται ότι θα είναι και πάλι αφιερωμένη στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

1 comment:

lornion said...

πέρασαν δυό χρόνια για να καταλάβει η Ευρώπη ότι πρέπει να αλλάξη πολιτική για να εξουδετερώση την Υφεση. Το περίεργο είναι πως ο Σαμαράς το έλεγε και στους ίδιους τους Ευρωπαίους πριν δυό χρόνια και συνέχεια το υπενθύμιζε σαν λάθος πολιτική ,αλλά δεν εισηκούετο -επεκράτει η των περικοπών πολιτική . Τώρα που το κακό πήρε διαστάσεις πάει η Ευρώπη για νέα πολιτική. Καλλιο αργά παρα΄ποτέ λέει η παροιμία.