Sunday, October 7, 2012

Η Ελλάδα να σταθεί όρθια
Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της, να αποφευχθεί η τελειωτική ασφυξία της πραγματικής οικονομίας και να αποτραπούν η διάλυση και το ανεξέλεγκτο χάος. Η επίσκεψη της κ. Μέρκελ δείχνει προφανώς ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας συμφωνίας που θα απαιτεί πολύ επώδυνα μέτρα από την Ελλάδα, αλλά θα θέτει ένα τέλος στην αβεβαιότητα για την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Ας ελπίσουμε ότι καμία πολιτική δύναμη και κανένα «αόρατο χέρι» δεν θα βρει ως αφορμή τη σημαντική επίσκεψη για να κάψει ή και να αιματοκυλίσει την Αθήνα. Οι μαζικές διαμαρτυρίες είναι απολύτως θεμιτές στη δημοκρατία, η βία και οι καταστροφές διαλύουν την πατρίδα μας και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς.
Η κοινή γνώμη είναι οργισμένη με τις αποκαλύψεις, με ή χωρίς εισαγωγικά, για τη διαφθορά δημοσίων προσώπων. Δικαιολογημένη η οργή, επιβεβλημένη η κάθαρση με βάση τους θεσμούς και όχι τα «λαϊκά» ή τηλεοπτικά δικαστήρια. Αυτή η διαδικασία όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμπαρασύρει και το υγιές κομμάτι του πολιτικού συστήματος που παλεύει να κρατήσει όρθια τη χώρα ούτε και να χρησιμοποιηθεί από εκείνους που απροκάλυπτα πλέον θέλουν την Ελλάδα τριτοκοσμική μπανανία, την οποία θα διοικούν και θα κλέβουν κατά το δοκούν.
Ολοι οι Ελληνες πρέπει να μην αφήσουμε τη χώρα να κατρακυλήσει σε μια εμφύλια σύρραξη ή στο ανεξέλεγκτο χάος της βίας, στο οποίο επίσης μας σπρώχνουν σκληρά διαπλεκόμενα συμφέροντα, το τυφλό και άκριτο κυνήγι της τηλεθέασης και η οπισθοφυλακή του σκληρού κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού που μιλάει συνεχώς για «πόλεμο».                            kathimerini
Πείτε μας τη γνώμη σας
Σχόλια


Συμφωνω οτι η χωρα πρεπει να μεινει ορθια αλλα για να το επιτυχουμε πρεπει και εμεις να μεινουμε ορθοι στα γεγονοτα και στις περιστασεις που βρισκονται μπροστα μας. Το βλεπω δυσκολο γιατι δεν θελουμε.
Οπωσδηποτε ολοι μας ειμαστε οργισμενοι με την πολιτκη ηγεσια της χωρας που εχει βαλει στοιχημα να μην αγγιξει τους εχοντες και κατεχοντες. Εχουμε γινει μαρτυρες απρεπων χειρισμων θεματων που πληττουν αμεσα τη χωρα και τους Ελληνες. Η ανομια κυριαρχει, το χαος ειναι το επομενο βημα. Η ροη αυτων των πραγματων μπορει να ανακοπει μονον και οταν η πολιτικη ηγεσια πραγματι ενεργει και αποδιδει πραξεις που στηριζονται σε δικαια μεταχειρηση και σεβασμο προς τους πολιτες. Αυτο που εχουμε σημερα δεν μπορει να χαρακτηριστει δημοκρατια οταν ακομη και τωρα επιτρεπεται σε μεγαλους ποντικους να κρυβονται και να φοροκλεπτουν. Φαυλοκρατια ναι, δημοκρατια οχι!
Η χωρα σημερα ειναι τριτοκοσμικη μπανανια και με λυπη διαπιστωσα την προσφατη δηλωση του πρωθυπουργου οτι "δεν θα επιτεψει η χωρα να γινει ξεφραγο αμπελι". Η δηλωση αυτη φανερωνει οτι ο σημερινος πρωθυπουργος της χωρας ζει σε αλλον πλανητη και εμπαιζει τους σκεπτομενους Ελληνες!
Ας καλωσορισουμε την κ Μερκελ και ας ακουσουμε το μηνυμα της που μαζι με αλλους φαινεται οτι ειναι οι μονοι που θελουν να δουν την ταξη και τον σεβασμο στους νομους να επανερχονατι στην ελληνικη μπανανια. Το κανουν γιατι επιθυμουν φυσικα πισω τα δανεικα. Και εγω να ημουν στη θεση τους το ιδιο θα εκανα. Το σημαντικο ομως της υποθεσης ειναι οτι η πιεση που μας εχουν υποβαλει εχει ηδη βγαλει στην επιφανεια χιλιαδες τρωκτικα σε ολες τις σκαλες και ομαδες της ελληνικης κοινωνιας που μεχρι σημερα ετρωγαν και γλεντουσαν στις πλατες των αμοιρων συμπατριωτων τους. Και στο ζητημα αυτο δεν εχουμε καν αρχισει.
Τα ελληνικα τρωκτικα ειναι εκατομμυρια και οχι χιλιαδες!
Τα κομματα και οι οργανωσεις της βιας, που ταχα διαμαρτυρονται για τα δημοκρατικα δικαιωματα του λαου, εδω γελαμε, θα βρουν οπωσδηποτε και παλι την ευκαιρια να διαδηλωσουν εφ οσον η κα Μερκελ ειναι η μονη που στεκεται μεταξυ της ιδεολογιας του "τζαμπα μαγκες" και της παραμονης της χωρας στο ευρω. Οι δε πολιτικοι μας συνεχιζουν να χοροπηδουν με τις πατεριτσες τους εφ οσον ειναι δειλοι και ανικανοι. Αθλιοι υποστηρικτες των εσωτερικων αγαδων και κομπιναδορων που μας οδηγησαν στη σημερινη κατασταση.
Σχολίασε ο/η Σισυφος | 

Μα ήδη είμαστε "τριτοκοσμική μπανανία , την οποία διοικούν και κλέβουν κατά το δοκούν".
Δεν το βλέπετε ή μας κοροϊδεύετε;

No comments: