Tuesday, January 1, 2013

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ12/12/2012

"Ο Θαυμαστός κόσμος των εγκρίτων"


-Ένα έργο πνοής για την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς ξεκίνησε προχθές και δεν είναι άλλο από την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης μέσω αμιαντοσωλήνων.
Η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων της ύδρευσης ήταν ένας λόγος σφοδρής σύγκρουσης του «Ανεξάρτητου» με τις δημοτικές αρχές του Δήμου Αργοστολίου που λίγο έλειψε να βρεθούμε στις αίθουσες των Δικαστηρίων.
Το μεγάλο αυτό έργο δεν αφορά μόνο την ταλαιπωρία των κατοίκων της πρωτεύουσας από τις συχνές βλάβες, αφορά περισσότερο την υγεία των κατοίκων αφού οι αμιαντοσωλήνες έχουν αποσυρθεί σχεδόν από παντού ως επικίνδυνοι για την υγεία (καρκινογόνοι).
-Διαβάζουμε στο patrisnews.com. Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας στον 41χρονο Χ.Α. από το Αργοστόλι της Κεφαλληνίας, ο οποίος αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση … σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το 2008 την κοινωνία της Κεφαλληνίας, καθώς είχε βρει τραγικό θάνατο η τετράχρονη κόρη του 41χρονου. Σύμφωνα με το  κατηγορητήριο, τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2008, ο 41χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε και στο οποίο επέβαιναν η σύζυγος και η τετράχρονη κόρη του, με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει μέσα στη θάλασσα και η τετράχρονη να πνιγεί αβοήθητη.
-Διαφωνία Μέρκελ-Ολαντ για την κρίση στην ευρωζώνη.
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε χθες σε τηλεοπτική της συνάντηση: «Δεν μπορώ να άρω ακόμη πλήρως την κατάσταση συναγερμού, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξη», απαντώντας εμμέσως στις δηλώσεις που έκανε λίγο νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι «έχουν αφήσει πίσω τους» την οικονομική κρίση, παραθέτοντας όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία για να ρυθμιστούν τα προβλήματα.
Η καγκελάριος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η κρίση χρέους δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί. Δεν παύει όμως να δηλώνει ότι: «Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα έχει κατανοήσει ότι θα υπερασπιστούμε το ευρώ. Δεν νομίζω ότι έχουμε ανακτήσει ακόμη την ανταγωνιστικότητά μας, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν σε πολλές χώρες…».
-Την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.
Με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΑΕΕ υπενθυμίζει ότι η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία στην τράπεζα ή στα ΕΛΤΑ, όπου τηρείται ο λογαριασμός του συνταξιούχου.
Όσοι εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα πιστωτικά ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ, θα απογραφούν με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού.
Η παράλειψη της απογραφής συνεπάγεται την αναστολή της καταβολής της σύνταξης.
-Μετά το έκτακτο συνέδριο της 3ης Νοεμβρίου, σήμερα, όλοι οι δήμαρχοι της χώρας, διοργανώνουν την πρώτη πανελλαδική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, «για την άρση όλων των ρυθμίσεων που βάλλουν κατά της συνταγματικά κατοχυρωμένης… διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των δημάρχων θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη και εκπροσώπους της κυβέρνησης, προκειμένου να τους κοινοποιήσουν τις θέσεις τους.
-Η πανελλαδική κινητοποίηση των δημάρχων είναι η πρώτη από μια σειρά δράσεων που έχουν αποφασιστεί στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 3 Δεκεμβρίου.
Για το λόγο αυτό βρίσκεται στην Αθήνα ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Α. Παρίσης, ο οποίος θα λάβει μέρος και αυτός στην εν λόγω κινητοποίηηση της ΚΕΔΕ.
-Άφησα κάτι για το τέλος.
Η είδηση έρχεται από τα χείλη υψηλόβαθμου στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των Ελλήνων δημοσιογράφων του Περιφερειακού Τύπου της Ελλάδος στο περιθώριο της συνάντησης-ενημερώσης στις Βρυξέλλες.
Το γερμανικό κράτος, που ουδέποτε αποζημίωσε την Ελλάδα για τα δεινά που υπέστη κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προβαίνοντας σε μια θεαματική πράξη «εξιλέωσης» ουσιαστικά, θα προβεί σε χρόνο που θα επιλέξει το ίδιο, στην ολοσχερή διαγραφή του χρέους της Ελλάδας προς αυτό.
Η οφειλόμενη αυτή, κατά τα άλλα, θεαματική κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα, θα αποτελέσει όχι μόνο μια μορφή συγνώμης προς τον ελληνικό λαό αλλά, την αφετηρία για τη σύσφιξη γενικά των σχέσεων ανάμεσα στους δυο λαούς και την ισχυροποίηση των δεσμών ανάμεσα στα κράτη μέλη της Comission.
Αλλά κυρίως την εξάλειψη του επαχθούς για την ελληνική οικονομία βάρους του χρέους και τη δρομολόγηση της ανάπτυξης.
Και η πράξη αυτή είναι ζήτημα χρόνου να γίνει πραγματικότητα…
πηγή   anexarttitos kefalonias

No comments: