Tuesday, January 8, 2013


Επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της Google

μαζί με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στα ΗΕ
ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
VOA News
Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στα ΗΕ, Μπιλ Ρίτσαρντσον, και ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμίτ, έφτασαν στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ, για ανεπίσημη επίσκεψη.

Λίγες ώρες πριν την αναχώρηση τους από το Πεκίνο, την Δευτέρα, ο κ. Ρίτσαρντσον είπε σε δημοσιογράφους ότι ο σκοπός του ταξιδιού είναι ανθρωπιστικός και ότι κατά την διαμονή τους εκεί θα συναντηθούν με ανώτερους πολιτικούς, στρατιωτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Ο κ. Ρίτσαρντσον ανέφερε ότι σκοπεύει να εγείρει το θέμα της σύλληψης του αμερικανοκορεάτη Κένεθ Μπέι, ο οποίος κρατείται με αδιευκρίνιστες κατηγορίες για εγκλήματα κατά του κράτους.

Ο κ. Ρίτσαρντσον ανέφερε επίσης ότι ανησυχεί για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βορείου Κορέας και ελπίζει ότι το ταξίδι του θα συμβάλλει στο να κινηθεί η ασιατική χώρα προς τη «σωστή κατεύθυνση».

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει ασκήσει κριτική στο ταξίδι αυτό, λέγοντας ότι δεν είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για τον κ. Ρίτσαρντσον να βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά την δοκιμή από την Πιονγκγιάνγκ πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, η οποία ανοίγει το δρόμο για μια τρίτη πυρηνική δοκιμή.               VOA NEWS

No comments: