Monday, January 14, 2013

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ – ΛΙΛΛΗΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣΚαι σύγκρουση για το πολιτικό χρήμα
14/01/2013

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ
Άντρος Κυπριανού
Πυρά κατά του υποψηφίου προέδρου της Κύπρου Γιώργου Λιλλήκα εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού με αφορμή τη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους Λιλλήκα. 

Σε γραπτή δήλωση, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει «αισχρά και ανήθικα τα υπονοούμενα», που όπως αναφέρει, άφησε ο κύριος Λιλλήκας σε σχέση με τα δικά του περιουσιακά στοιχεία και τον τρόπο, που αποκτήθηκαν και δεσμεύτηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και της συζύγου του, μετά την επιστροφή του από την Ελλάδα. 

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ υπενθυμίζει, επίσης, ότι δεν είναι ο ίδιος που βρέθηκε στο παρελθόν «στο μάτι του κυκλώνα για ύποπτα θέματα και κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην επιτροπή ελέγχου της Βουλής, αλλά ο κύριος Λιλλήκας». 

Είχε προηγηθεί άλλη δήλωση του γ.γ. του ΑΚΕΛ, ο οποίος κάλεσε τον κ. Λιλλήκα να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των εταιρειών «με τις οποίες είναι συνδεδεμένος, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα». 

Ο κ. Λιλλήκας απάντησε ότι σε αντίθεση με τον κ. Κυπριανού δεν υπήρξε ποτέ έμμισθος της πολιτικής, αλλά εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και προκάλεσε τον κ. Κυπριανού «να δηλώσει στους πολίτες εάν είχε ποτέ προσωπικό ή οικογενειακό όφελος από πρόσωπα τα οποία στη συνέχεια διορίστηκαν στο υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Χριστόφια ή εάν είχε προσωπικό ή οικογενειακό όφελος από πρόσωπα και εταιρείες που αναλάμβαναν δημόσιες προσφορές από το κράτος». 

Παράλληλα, ο κ. Λιλλήκας έδωσε στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και της συζύγου του, τα οποία είναι ελεγμένα από έγκριτη λογιστική εταιρεία. 

Στο μεταξύ, στοιχεία με έγγραφα για τη διαφημιστική εταιρεία Marketway της συζύγου του Γιώργου Λιλλήκα δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Πολίτης». 

Πρόκειται για στοιχεία, όπως σημειώνει, που δεν αναφέρονται στην «κατάσταση περιουσίας» που έδωσε πριν μερικές μέρες στη δημοσιότητα ο κ. Λιλλήκας και αφορούσαν τον ίδιο και τη σύζυγό του. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Marketway, η οποία ασχολείται και με την πολιτική διαφήμιση, το 2004 ανέλαβε αποκλειστικά την εκστρατεία κατά του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, έναντι του ποσού των 450.000 λιρών (800.000 ευρώ). Η Marketway "συνεισέφερε" στην εκστρατεία περίπου 20.000 ευρώ. 

έβαια, τα χρήματα αυτά είχαν δαπανηθεί σε διαφημιστικό χώρο και χρόνο, παραγωγές υλικού κτλ. 
Όμως ο τζίρος ήταν τεράστιος και η εταιρεία πήρε σημαντικά ποσοστά, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Στις προεδρικές εκλογές του 2008 η ίδια εταιρεία ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία του Τάσσου Παπαδόπουλου, της οποίας το ύψος -σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας- ήταν περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. 

Εξάλλου, στις προεδρικές του 1998 η εταιρεία Marketway συμμετείχε στη διαφημιστική καμπάνια του τότε υποψηφίου του ΑΚΕΛ Γιώργου Ιακώβου.     ELZONI.GR

No comments: