Thursday, January 24, 2013

ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΓΓΑΖΗ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΚΛΙΝΤΟΝ
24/01/2013
Πλήρη ευθύνη για την επίθεση στο προξενείο της Βεγγάζης, η οποία στοίχισε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ τους και του πρέσβη, ανέλαβε η απερχόμενη υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. 

Κατά τη διάρκεια της ακρόασής της ενώπιον του Κογκρέσου, η Κλίντον μίλησε με έντονο τρόπο για το αιματηρό περιστατικό που έλαβε χώρα στη Λιβύη, ενώ υπερασπίστηκε τις ενέργειες των συνεργατών της. 

Η Αμερικανίδα υπουργός κάλυψε την πρέσβη των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σούζαν Ράις, η οποία είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικάνων και είχε αποδώσει το συμβάν όχι σε τρομοκρατική επίθεση αλλά σε αντίδραση στην αντιισλαμική ταινία. 

Ακόμη, η κ. Κλίντον υποστήριξε ότι δεν αγνόησε πληροφορίες ότι η κατάσταση επιδεινώνεται. «Δεν είδα τα αιτήματα, δεν έφτασαν σε εμένα· δεν τα ενέκρινα, δεν τα αρνήθηκα», δήλωσε. 

«Οι αραβικές επαναστάσεις αναστάτωσαν την δυναμική και κατέστρεψαν τις περιφερειακές δυνάμεις ασφαλείας σε όλη την περιοχή. Η αστάθεια στο Μάλι δημιούργησε ένα όλο και μεγαλύτερο ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες που επιθυμούν να επεκτείνουν την επιρροή τους» πρόσθεσε.  ELZONI.GR

No comments: