Friday, January 11, 2013

Τάση στασιμότητας στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ο Α. Τσίπρας
Πηγή: Express.gr  11/01/13-13:54
 Tάση στασιμότητας της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε ο επικεφαλής του Αλ. Τσίπρας, μετά τη δημοσιοποίηση δημοσκόπησης, στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να οπισθοχωρεί.

     Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Δεν αρνούμαι ότι έχει καταγραφεί μια τάση στασιμότητας για τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ. Το αισθάνομαι και εγώ». Υποστήριξε πως οφείλεται στο γεγονός ότι είχε δημιουργηθεί μεγάλη προσδοκία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να εμποδίσει την κυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα και θα ανατρέψει την πολιτική, αλλά διαψεύστηκε.

     «Δεν υπάρχουν κινητοποιήσεις. Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Είναι αυτονόητο να υπάρχει κάμψη στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε. Ανέφερε, πάντως, ότι «σε λίγο, πρώτο κόμμα θα είναι η ανεργία» ενώ είπε ότι θα διαψευστούν και οι προσδοκίες που έχουν οι πολίτες από την κυβέρνηση.

     Για τη συνάντηση του με τον Β. Σόιμπλε την ερχόμενη εβδομάδα, είπε πως θεωρεί αστεία όσα γράφονται, δηλαδή ότι ζητάει άδεια ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας από τον Α. Σαμαρά για να κάνει μια συνάντηση. «Το αντίθετο συμβαίνει» είπε. Σημείωσε πως ο πραγματικός αντίπαλος της Α. Μέρκελ δεν είναι στο εσωτερικό της χώρας της, αλλά «μια ετερόδοξη κυβέρνηση σε άλλη χώρα, με πιθανότερο αυτό να συμβεί στην Ελλάδα, με τον ΣΥΡΙΖΑ».

     Εξέφρασε την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για τα τελευταία περιστατικά βίας, με αφορμή τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων αλλά και τις καταλήψεις από αναρχικούς. «Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γι' αυτές τις εξελίξεις και να πω ότι τα περιστατικά, τα χθεσινά, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατά δημοσιογράφων, οι καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, μας προβληματίζουν» τόνισε.

         Ειδικά για τη βίλα Αμαλία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι, εδώ και δεκαετίες, δεν απασχολούσε την ελληνική κοινωνία.

         Aναφορικά με την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε: «Είναι απολύτως καταδικαστέα η κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Ακατανόητη. Βγάλαμε αμέσως ανακοίνωση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεχθήκαμε επιθέσεις».

     Σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλου, ο οποίος είπε ότι αυτοπροσδιορίζεται ως αναρχικός, ο κ. Τσίπρας ήταν επικριτικός και τόνισε ότι ήταν «άστοχη δήλωση, για την οποία ευθύνεται ο βουλευτής». «Δε φταίνε μόνο οι παγίδες, φταίνε κι αυτοί που πέφτουν στις παγίδες» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ έκανε λόγο για επικοινωνιακή σπέκουλα.

No comments: