Tuesday, November 11, 2014

ΚΟΣΜΟΣ 10.11.2014 : 18:02 Η Ρίβα θα χώριζε τον Πιστόριους τη νύχτα του φόνου, γράφει σε βιβλίο η μητέρα της

ΚΟΣΜΟΣ 

Η Ρίβα θα χώριζε τον Πιστόριους τη νύχτα του φόνου, γράφει σε βιβλίο η μητέρα της

AFP
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Την πεποίθησή της ότι ο θάνατος της κόρης της δεν ήταν ατύχημα, αλλά και την απογοήτευσή της για τις αποφάσεις της νοτιοαφρικανικής Δικαιοσύνης εκφράζει σε βιβλίο της, η μητέρα της Ρίβα Στίνκαμπ, πρώην συντρόφου του Όσκαρ Πιστόριους.
«Δεν πιστεύω την εκδοχή που υποστηρίζει ο Όσκαρ», τονίζει στο βιβλίο της με τίτλο «Reeva, a mother's story», η Τζουν Στίνκαμπ, υποστηρίζοντας ότι ο Πιστόριους δολοφόνησε την κόρη της μετά από καυγά, ενώ τονίζει ότι η σχέση της κόρης της με τον Νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη όδευε προς το τέλος της.
Στο βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η μόλις πενταετής ποινή στον Πιστόριους, η μητέρα της Στίνκαμπ υποστηρίζει ότι «καμία από τις ενέργειές του δεν δείχνει ότι προσπαθούσε να την προστατεύσει», ενώ περιγράφει και λεπτομέρειες από την μοιραία νύχτα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου:
«Είχαν έναν άσχημα καυγά και η Ρίβα έτρεξε στο μπάνιο μαζί με το κινητό της τηλέφωνο, κλειδώνοντας την πόρτα. Νομίζω ότι (ο Πιστόριους) πυροβόλησε μια φορά και εν συνεχεία αναγκάστηκε να την σκοτώσει, γιατί αν έμενε ζωντανή θα εξιστορούσε σε όλο τον κόσμο τι συνέβη, αλλά και ποιος ήταν στην πραγματικότητα. Για εμάς, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η Ρίβα θα τον εγκατέλειπε εκείνο το βράδυ», γράφει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει ότι η Στίνκαμπ είχε αποκαλύψει ότι το ζευγάρι δεν είχε έρθει ποτέ σε σεξουαλική επαφή.
«Ηταν κακή τύχη για την Ρίβα που τον γνώρισε. Είμαι πεποισμένη ότι αργά η γρήγορα θα σκότωνε κάποιον», αναφέρει ακόμη η Τζουν Στίνκαμπ, υποστηρίζοντας ότι ενώ συγχωρεί τον Πιστόριους για την πράξη του, θα ήθελε να τον συναντήσει και να του κάνει ερωτήσεις για την μοιραία νύχτα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πιστόριους υποστήριξε στη δίκη ότι πέρασε την πρώην σύντροφό του για διαρρήκτη, πυροβολώντας τέσσερις φορές πίσω από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου.AFP

No comments: