Monday, November 10, 2014

Λίστες για όλες τις εκλογικές περιφέρειες

ΠΟΤΑΜΙ

Λίστες για όλες τις εκλογικές περιφέρειες

Στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων σε κάθε εκλογική περιφέρεια προχωρεί το Ποτάμι, ζητώντας από τα ίδια τα στελέχη του να πρωτοστατήσουν στη διαδικασία της αναζήτησης ανθρώπων που θέλουν να αποκτήσουν ενεργό πολιτικό ρόλο.

Ο ΣΤ. θΕΟΔΩΡΆΚΗΣ στην πανελλαδική συνάντηση στελεχών του Ποταμιού στην Αθήνα
Ο ΣΤ. θΕΟΔΩΡΆΚΗΣ στην πανελλαδική συνάντηση στελεχών του Ποταμιού στην Αθήνα
«Αν το Ποτάμι κληθεί να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες, θα προωθήσει στα υπουργεία την ''Εθνική Ελλάδος''», είναι η δέσμευση που επανέλαβε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην πανελλαδική συνάντηση στελεχών στην Αθήνα, όπου ανέλυσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του κόμματός του σε ένα μετεκλογικό κυβερνητικό σχήμα.
Στηρίζοντας την αξιοκρατική επιλογή μέσω προκηρύξεων των ανθρώπων που θα στελεχώσουν την κυβερνητική μηχανή, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανακοίνωσε μεταξύ άλλων: «Συγγενείς πρώτου βαθμού βουλευτών και μελών της κυβέρνησης δεν διορίζονται πουθενά για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία τους. Πρώην βουλευτές και αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές, αν αναλάβουν κρατική θέση, δεν θα μπορούν για 4 χρόνια να διεκδικήσουν ξανά βουλευτική έδρα ή να θέσουν υποψηφιότητα για δήμαρχοι».
Είναι πασιφανές ότι το Ποτάμι ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών - παρότι ο Στ. Θεοδωράκης εκτιμά ότι υπάρχουν περιθώρια εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Κάλεσε όλα τα κόμματα να δείξουν πνεύμα συναίνεσης, τονίζοντας: «Η Ελλάδα δεν μπορεί για μήνες να μην έχει Πρόεδρο, να μην έχει κυβέρνηση. Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που μπορεί να μας στοιχίσει ακριβά».
Για τα της εξωτερικής πολιτικής πρόκρινε το «αξίωμα» ότι «οι μάχες στα εθνικά θέματα είναι διπλωματικές και πολιτικές», τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε επίσης στην ομιλία του ότι είναι ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος και αλλαγής του εκλογικού νόμου με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών - «για το πρώτο κόμμα, μία έδρα για κάθε 1% των ψήφων», πρότεινε χαρακτηριστικά αναφέροντας ρυθμίσεις για μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων.
Για το χρέος εισηγήθηκε διαπραγμάτευση την κατάλληλη στιγμή με υπερκομματική συνεννόηση και «όχι για προεκλογικούς λόγους». «Είδαμε πού κατέληξαν οι λεονταρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ περί σκισίματος των Μνημονίων, τους οποίους σκέφτηκε να υιοθετήσει ο κ. Βενιζέλος. Και έπεισε τον κ. Σαμαρά να δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλη βοήθεια από τους εταίρους της και μπορεί να δανειστεί μόνη της από τις αγορές. ''Να πάρουμε, δηλαδή, Αντώνη ένα εκλογοδάνειο!'', ήταν η πρόταση», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού στην Επιτροπή Διαλόγου, στην οποία εντάχθηκε χθες η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου.
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ  ethnos

No comments: