Tuesday, November 4, 2014

«Απόβαση» των Ελλήνων επιχειρηματιών στο Αλγέρι

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

«Απόβαση» των Ελλήνων επιχειρηματιών στο Αλγέρι

Εκπρόσωποι 27 ελληνικών κολοσσών, όπως οι Alumil, Intracom, METKA, ETEM- Viohalco, Terna, Kleemann, Corinth Pipeworks, Nireus κ.ά.) που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια και τα πετρελαιοειδή, στην κατασκευή δομικών υλικών, τροφίμων, λιανικού εμπορίου, στη μακροηλεκτρονική και τις ιχθυοκαλλιέργειες, μεταβαίνουν στην χώρα της βόρειας Αφρικής υπό την καθοδήγηση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Απόβαση» των Ελλήνων επιχειρηματιών στο Αλγέρι
Η επίσκεψη του κλιμακίου γίνεται για συμμετοχή σε επιχειρηματικό φόρουμ που οργανώνεται στη συνέχεια πρωτοβουλίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να ενισχυθούν περαιτέρω οι οικονομικές σχέσεις με την Αλγερία. Η Ελλάδα προμηθεύεται από τη συγκεκριμένη χώρα το 15% του εισαγόμενου φυσικού αερίου και διατηρεί μαζί της ένα ισορροπημένο εμπορικό ισοζύγιο της τάξης των 700 εκατ. ευρώ.
Στο πλαίσιο του φόρουμ θα υπογραφεί συμφωνία ίδρυσης επιχειρηματικού συμβουλίου (ανάμεσα στον ΣΕΒ και τον αντίστοιχο φορέα της Αλγερίας) προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης των ευκαιριών που διαφαίνονται στις διμερείς σχέσεις.
Επικεφαλής του κλιμακίου είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημ. Κούρκουλας, ο οποίος συνεχίζει τις επαφές που είχε με κυβερνητικούς παράγοντες της Αλγερίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, τόσο στη Ν. Υόρκη όσο και στην Αθήνα, το προηγούμενο διάστημα.
Στη διάρκεια της παραμονής του στο Αλγέρι, ο κ. Κούρκουλας θα συναντηθεί με τον υπουργό Βιομηχανίας και φυσικών πόρων, Μπουσουαρέμπ Αμπντεσλάμ, τον υπουργό Ενέργειας Γιούσφι Γιούσεφ, τον υπουργό Δημοσίων έργων Κάντι Αμπντελκαντέρ, καθώς και με τον υπουργό Οικισμού Χωροταξίας και Πόλεων Τεμπούν Αμπντελματζίντ.  ethnos

No comments: