Sunday, June 7, 2015

Θεοδωράκης: Περιμέναμε περισσότερες αλήθειες από τον πρωθυπουργό 06/06/2015

Θεοδωράκης: Περιμέναμε περισσότερες αλήθειες από τον πρωθυπουργό
06/06/2015
«Η χώρα μας έχασε χρόνο και μόνο στη Ρίγα έγινε αντιληπτό ότι ο χρόνος τελειώνει και το ερώτημα είναι: τι κάνατε 130 μέρες πριν», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
«Περιμέναμε περισσότερες αλήθειες από τον πρωθυπουργό. Περιμέναμε να μας πει ότι έχουμε λίγες ημέρες μπροστά μας για να κάνουμε συμφωνία. Αν δεν κάνω λάθος κ. Τσίπρα ο χρόνος μας τελειώνει στις 14 Ιουνίου. Διότι μετά δεν θα έχουμε περιθώριο για να συνεννοηθούμε με τα Κοινοβούλια των άλλων κρατών», σημείωσε.
«Από τον Φεβρουάριο σας είχαμε καλέσει να μην αφήσετε τον χρόνο να περάσει. Μπορούσατε να προχωρήσετε σε συμφωνία μέσα στον Μάρτιο, τότε που ζούσατε τον μήνα του μέλιτος με τους ευρωπαίους. Όλους τους μήνες που πέρασαν προκρίνατε τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό, την κατεδάφιση της Παιδείας και τους διορισμούς. Η κυβέρνησή ας αρέσκεται στους αυτοσχεδιασμούς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι καταστροφικοί», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Το μεγάλο ερώτημα στο οποίο δεν απαντάτε, είναι ποια είναι η αναπτυξιακή σας πρόταση. Είδα με προσοχή τις προτάσεις σας. Ενώ όλοι μιλάμε για το μεγάλο ζήτημα των εξαγωγών βλέπω στη σελ. 36 τη φράση «προώθηση εξαγωγών» και μετά κενό. Ακόμη κι ένας πρωτοετής φοιτητής θα μπορούσε να προσθέσει μερικές φράσεις εδώ. Συνολικά όμως και στις 47 σελίδες απουσιάζουν συγκεκριμένες προτάσεις».
«Ένα μέρος του κόμματός σας αποτελείται από αντιευρωπαϊστές και κρατιστές. Αμφισβητούν το σύνολο του ιδιωτικού τομέα. Συμμετέχουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην τρόικα της χρεοκοπίας και της δραχμής. Στην τρόικα που υπονομεύει τη διαπραγμάτευση. Σας καλούμε να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας στην εσωτερική σας αντιπολίτευση. Πώς είναι δυνατόν να δέχεστε στελέχη σας να υπονομεύουν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Πώς είναι δυνατόν η τύχη της χώρα να εξαρτάται από βουλευτές που μιλούν για έλεγχο κεφαλαίων και χρεοκοπία;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Τέλος, επέκρινε την κυβέρνηση για την επιλογή της, όνα είναι μόνη της στη διαπραγμάτευση. «Σας είχαμε προτείνει από την πρώτη στιγμή να υπάρχει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Το αρνηθήκατε αλλά θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Η επόμενη μεγάλη διαπραγμάτευση θα πρέπει να είναι μια εθνική διαπραγμάτευση και όχι μια διαπραγμάτευση μόνο των στελεχών σας», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για στρατηγικό εγκλωβισμό της κυβέρνησης, πέντε μήνες μετά την εκλογή της και τόνισε για μια ακόμη φορά πως «το mail Χαρδούβελη θα ήταν παιδική εκδρομή σε σχέση με αυτό που έρχεται».
«Μας ζητά να τοποθετηθούμε: μας έχει πει τι εισάγει και τι προτείνει στον ελληνικό λαό; Θέλετε συστράτευση της Αντιπολίτευσης. Της συκοφαντούμενης Αντιπολίτευσης;» είπε και κάλεσε κ τους βουλευτές να πάρουν την πρόταση των 47 σελίδων που παρουσίασε η κυβέρνηση και να την συγκρίνουν με το mail Χαρδούβελη.
Σχετικά με το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν πρόκειται για επιτυχία, αλλά για το αποτέλεσμα της επιδείνωσης όλων των οικονομικών δεικτών.
«Δεν πρόκειται για επιτυχία, πρόκειται για αποτέλεσμα της επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας», συμπλήρωσε και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι οδήγησε τη χώρα σε ύφεση, πριν καν ξεκινήσει η συζήτηση για εφαρμογή μέτρων.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση το έχει εγκαταλείψει, ενώ σχολίασε την πρόταση προς τους θεσμούς, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν αναπτυξιακές προοπτικές.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε από την πλευρά του πως «ο λαός βρίσκεται στη μέγγενη νέου εκβιασμού μεταξύ του σχεδίου Γιούνκερ και του σχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Όπως είπε, η κυβέρνηση εξαπάτησε τον ελληνικό λαό καθώς και αυτή διαπραγματεύεται ουσιαστικά «τους όρους σφαγής του λαού».
Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως προετοιμάζεται νέο σκληρό μνημόνιο «λαιμητόμος για τα λαϊκά στρώματα» και κάλεσε το λαό «να απορρίψει τα σχέδια αυτά και τους εκβιασμούς, θέτοντας τις δικές του κόκκινες γραμμές και επιλέγοντας τη ρήξη με την ΕΕ και τα μονοπώλια».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε: «Το χρέος, δεν αντιμετωπίζεται αν απλά καθυστερήσεις μια δόση και την πακετάρεις με τις υπόλοιπες. Αλλά, αν αρνηθείς το χρέος, δεν το αναγνωρίσεις οριστικά και τελεσίδικα. Αλλά τέτοια κότσια ούτε είχατε, ούτε έχετε».
«Αυτούς θέλετε να εξαπατήσετε. Οι εταίροι σας στην ΕΕ, ήδη σας προσέφεραν γερό χέρι βοήθειας άμεσα ή έμμεσα, ανοικτά ή παρασκηνιακά. Έβαλαν μπροστά ένα πακέτο με πολλά βάρβαρα μέτρα, προκειμένου να δείξουν ετοιμότητα να παραιτηθούν από ένα πολύ μικρό μέρος, αλλά να κρατήσουν ένα νέο μνημόνιο», τόνισε.  elzoni gr

No comments: