Tuesday, June 16, 2015

FT: Υπό συζήτηση έκτακτη σύνοδος της Ευρωζώνης για την Ελλάδα την Κυριακή

FT: Υπό συζήτηση έκτακτη σύνοδος της Ευρωζώνης για την Ελλάδα την Κυριακή

Δημοσιεύθηκε: Ενημερώθηκε: 
GREECE EU FLAG
Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης συζητούν το ενδεχόμενο μία έκτακτης συνόδου για το ελληνικό ζήτημα την Κυριακή, εν μέσω φόβων ότι δεν θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της την Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Σύμφωνα με δύο ανώτερους αξιωματούχους, η ιδέα μίας συνόδου ηγετών της Ευρωζώνης συζητήθηκε υποθετικά σε συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων των δανειστών τη Δευτέρα. Όπως σημείωσαν, αν και η ιδέα συζητήθηκε, υπάρχει σημαντική αντίσταση όσον αφορά στη σύγκλησή της από αρκετούς δανειστές, καθώς τεχνοκρατικού χαρακτήρα ζητήματα, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και τη φορολογία δεν αποτελούν κανονικά τον τομέα των προέδρων και πρωθυπουργών της Ε.Ε.
«Αν δεν υπάρχει κάτι να συζητηθεί μεταξύ των υπουργών Οικονομικών, δεν θα υπάρχει κάτι να συζητηθεί μεταξύ των ηγετών», δήλωσε αξιωματούχος ελληνικού πιστωτικού ιδρύματος.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να υποβάλει νέα λίστα προτάσεων- τη στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι ο χρόνος είναι λίγος για να αποφευχθεί ένα Grexit. Επίσης, σήμερα Τρίτη το ελληνικό ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί σε σύσκεψη σήμερα Τρίτη στις Βρυξέλλες.

No comments: