Saturday, June 27, 2015

Επέστρεψε με νέο σκίτσο ο Αρκάς

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΗΘΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Επέστρεψε με νέο σκίτσο ο Αρκάς

Με ένα νέο σκίτσο στην επίσημη σελίδα του στο Facebook επανήλθε η ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς μετά την πρωτοφανή επίθεση χρήστες του διαδικτύου βρέθηκε ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς επειδή «τόλμησε» να ασκήσει κριτική στους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Μετά τα κακοήθη σχόλια, διεκόπησαν οι αναρτήσεις ενώ το θέμα σχολίασαν και πολλοί βουλευτές.

Επέστρεψε με νέο σκίτσο ο Αρκάς
Οι διαχειριστές της σελίδας ανακοίνωσαν την επαναλειτουργία της με μία ανάρτηση η οποία αναφέρει: «Επαναφέρουμε τη λειτουργία της σελίδας, γιατί η διακοπή της πήρε υπερβολικές διαστάσεις και γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης απ' όλες τις πλευρές. Ζούμε σε άγριους, τρελούς και επικίνδυνους καιρούς...»
 

Τα ξημερώματα μέσω άλλης ανάρτησης στο Facebook οι διαχειριστές ανακοίνωναν τους λόγους που «κατέβασαν» τη σελίδα. «Στο κλίμα τής πολιτικής βαρβαρότητας κάποιοι παρεξήγησαν κάποιες αναρτήσεις και έκαναν κακοήθη σχόλια. Έφτασαν σε σημείο να υπαινιχθούν ότι ο Αρκάς χρηματίζεται από συγκεκριμένα κέντρα για τα σκίτσα που αναρτήσαμε. Δεν συμφωνούμε με την απόφαση του Αρκά, αλλά καταλαβαίνουμε απολυτά έναν άνθρωπο που σε όλη του τη ζωή απέφυγε τη δημοσιότητα, να διασύρεται από ανεγκέφαλους επειδή, χωρίς κανένα κέρδος, έδωσε την άδεια να δημοσιεύονται σκίτσα του στο FB», ανέφερε η ανακοίνωση.
Μεσαιωνική επίθεση
O γνωστός σκιτσογράφος «ανέβαζε» το τελευταίο διάστημα στη επίσημη σελίδα που διατηρεί στο facebook σκίτσα-σχόλια για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα με το δικό του μοναδικό ύφος. Κάποια από αυτά προκάλεσαν την αντίδραση των διαφωνούντων με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν κακοήθη σχόλια αλλά και απειλές κατά του δημοφιλούς σκιτσογράφου, αναγκάζοντας τον Αρκά να αναστείλει τις αναρτήσεις του μέχρι νεωτέρας.
<p>  Δύο από τα σκίτσα που προκάλεσαν την πρωτοφανή επίθεση και «αποκαθηλώθηκαν»</p>
Δύο από τα σκίτσα που προκάλεσαν την πρωτοφανή επίθεση και «αποκαθηλώθηκαν»
Ένα από τα σκίτσα που προκάλεσαν την αήθη επίθεση, εμφανίζει έναν άνδρα να σχολιάζει «Εχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα». Ένα άλλο έγραφε: «Ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να αποτρέψει μια καταστροφή, η οποία δεν θα ερχόταν αν δεν κυβερνούσε».
Οι σχολιάστές επιτέθηκαν με απρεπείς χαρακτηρισμούς κατά του Αρκά με κατηγορίες ακόμη για χρηματισμό του από κάποιους, για να πλήξει συγκεκριμένους πολιτικούς και κόμματα.
<p>  Ένα ακόμη σκίτσο που προκάλεσε την αντίδραση των σχολιαστών (κάντε κλικ για μεγέθυνση). </p>
Ένα ακόμη σκίτσο που προκάλεσε την αντίδραση των σχολιαστών (κάντε κλικ για μεγέθυνση). 
Μετά τα παραπάνω, η επίσημη σελίδα του Αρκά διέκοψε από τα ξημερώματα τις αναρτήσεις: «Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεωτέρας. Ο διαχειριστής», ενώ αλλού περιγράφει το περιεχόμενο των επιθέσεων ως «πολιτική βαρβαρότητα». Παράλληλα κατέβηκαν τα επίμαχα σκίτσα αλλά και τα υβριστικά σχόλια.
Η αντίδραση των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου ήταν άμεση, με τη δημιουργία hashtags που συνδέουν την επίθεση με αυτή των τζιχαντιστών στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, σημειώνοντας μάλιστα την υποκρισία όσων δήλωναν υπέρ των Γάλλων σκιτσογράφων αλλά επιτέθηκαν στον Ελληνα συνάδελφό τους.
<p>  Το σκίτσο διαμαρτυρίας των φαν του Αρκά</p>
Το σκίτσο διαμαρτυρίας των φαν του Αρκά
Μάλιστα οι φαν του σκιτσογράφου δημιούργησαν ένα αντίστοιχο σκίτσο που «μοιράστηκε» στα social media και το οποίο εμφανίζει τον σκιτσογράφο με την πορτοκαλί στολή του μελλοθάνατου των τζιχαντιστών και τον δήμιο έτοιμο να τον αποκεφαλίσει.
Η επίθεση στον Αρκά δεν άφησε ασυγκίνητο τον σκιτσογράφο Δημήτρη Χαντζόπουλο, ο οποίος επιστράτευσε πένα και φαντασία, εκφράζοντας με ένα δικό του σκίτσο την αλληλεγγύη του.
<p>  Η γελοιογραφία του σκιτσογράφου Δημήτρη Χαντζόπουλου</p>
Η γελοιογραφία του σκιτσογράφου Δημήτρη Χαντζόπουλου
Με βασικό πρωταγωνιστή τον Κόκκορα του Αρκά «πάντρεψε» την επίθεση στον δημοφιλή σκιτσογράφο με τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, για τη φράση του: Μα πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος;»
Αντιδράσεις από την πολιτική ηγεσία
Για το θέμα που έσκασε σήμερα από το πουθενά, για την πολιτική του στοχοποίηση
«Μετά τον Πορτοκάλογλου τώρα και ο Αρκάς. Απόπειρες λογοκρισίας μιας φανατικής Αριστεράς», ήταν το σχόλιο του βουλευτή της Νέας ΔημοκρατίαςΓιώργου Κουμουτσάκου ενώ ο ολυμπιονίκης και βουλευτής του ΠοταμιούΓιώργος Μαυρωτάς, χρησιμοποιώντας μάλιστα την παρομοίωση που πρόσφατα χρησιμοποίησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλου για να επιτεθεί στα ΜΜΕ, αναρωτήθηκε επίσης μέσω Twitter: «Δηλαδή Αρκάς, Χαντζόπουλος, Πετρουλάκης είναι οι ερπύστριες με το πενάκι; Για δείτε λίγο αυτό το λήμμα», παραπέμποντας στο λήμμα της Wikipedia για τον Μακαρθισμό.

Η επίθεση κατά Αρκά προκάλεσε όμως την αντίδραση και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Ο Αρκάς είναι κορυφαίος. Όσοι τον κατηγόρησαν για "χρηματισμό", κάνουν λάθος. Η σάτιρα κρίνει τα πάντα. Δεν χρειάζεται κατήγορους ή προστάτες».
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε «καταγγέλλει κάθε απόπειρα λογοκρισίας και διαδικτυακού προπηλακισμού. Η καθεστωτική προσπάθεια κάποιων να στοχοποιήσουν όποιον κάνει κριτική στην Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας. Η επίθεση στον #ΑΡΚΑ θα αποτελούσε ντροπή, αν δεν ήταν ένα ακόμα επεισόδιο του γνωστού σίριαλ: όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας, δέχεται επίθεση από τα ανώνυμα τρολ μας. Δυστυχώς για κάποιους οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται στο twitter και στο Facebook».ethnos

No comments: