Friday, June 12, 2015

Με το βλέμμα στο επόμενο Eurogroup

Με το βλέμμα στο επόμενο Eurogroup
12/06/2015
Με επιφυλακτικότητα και με την... απειλή του χρόνου αντιμετωπίζουν οι εταίροι της Ελλάδας τις συνομιλίες και τις κινήσεις της κυβέρνησης.
Όπως όλα δείχνουν το Εurogroup, στις 18 Ιουνίου, θα αποτελέσει σταθμό για την ελληνική οικονομική κατάσταση.

Αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup είναι ζωτικής σημασίας.
Όπως είπε, με αφορμή τη συνάντηση που είχε χθες με τον Αλέξη Τσίπρα, θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο ρεαλιστική, δεν μπορεί να τζογάρει, δεν υπάρχει καιρός για παιχνίδια, τα παιχνίδια τελείωσαν, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, σε ένα ιδιαίτερα σκληρό σχόλιο προχώρησε χθες το Διεθνές Νομισιματικό Ταμείο, το οποίο υπογράμμισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν «σοβαρές διαφορές» με την Ελλάδα σε τομείς-κλειδιά.
«Δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην άμβλυνση των διαφορών αυτών και επομένως είμαστε ακόμη μακριά από μία συμφωνία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις στους δημοσιογράφους.
Όπως εξήγησε, Ελλάδα και ΔΝΤ καταγράφουν αποκλίσεις σε συντάξεις, ΦΠΑ και χρηματοδοτικό κενό.
Πρόσθεσε ότι η τεχνική ομάδα του ΔΝΤ επέστρεψε από τις Βρυξέλλες, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι το Ταμείο παραμένει «πλήρως δεσμευμένο» στο ελληνικό πρόγραμμα.

No comments: