Wednesday, March 3, 2010

Γερμανία: Υπουργική σύσκεψη στην καγκελαρία για Ελλάδα
Bild: Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν τα πιθανά μέτρα που μπορεί να ληφθούν για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα.

Έκτακτη σύσκεψη συνεκάλεσε χθες το βράδυ με υπουργούς της κυβέρνησής της η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για να συζητήσει την κατάσταση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε, ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε και ο υφυπουργός Οικονομίας Γεργκ Άσμουσεν συμμετείχαν στη σύσκεψη στην καγκελαρία, σύμφωνα με τις εφημερίδες Handelsblatt και Bild.

Η σύσκεψη ήταν αφιερωμένη στα πιθανά μέτρα που μπορεί να ληφθούν για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τη Bild, η οποία επικαλείται πληροφορίες κυβερνητικών πηγών.

«Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ομοφώνως ως προς το γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει πρώτα να βοηθήσει τον εαυτό της», γράφει η Bild.

Σύμφωνα με τη Handelsblatt, η σύσκεψη συνεκλήθη έπειτα από τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε το κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών, κυβερνητικού εταίρου στον συνασπισμό της Άγκελα Μέρκελ, για το ότι δεν ενημερώθηκε επαρκώς για τις προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα αναφέρεται σε διαφωνίες ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ και τους Ελεύθερους Δημοκράτες για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί πιθανή βοήθεια της Γερμανίας προς την Ελλάδα στις συζητήσεις για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2010.

Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, θεωρείται ως η πιθανότερη υποψήφια για χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να ξεπεράσει τη σοβαρή οικονομική και δημοσιονομική της κρίση.

Αλλά, μπροστά στη δυσαρέσκεια που επιδεικνύουν οι Γερμανοί ψηφοφόροι ως προς αυτό το ενδεχόμενο, η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε την Κυριακή ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα».

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ την Παρασκευή στο Βερολίνο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 comment:

lornion said...

εχω την εντύπωση πως οι Γερμανοί θα βοηθούσαν την χώρα ,αλλά φοβούνται την αντίδραση του εκλογικού τους σώματος στις προσεχείς εκλογές τους.Εαν είναι σωστή η άποψή μου μην περιμένετε Ελληνάρες γρήγορες εξελίξεις.ΔΏΣΤΕ τουλάχιστον τον τόκο των χρημμάτων που αποκομίσατε τα 25 χρόνια της πασοκικής ευημερίας σας,ετσι κι-ετσι μέχρι τώρα οι κυβερνήτες δείχνει να σας ξέχασαν? και μην πιστέψετε πως θα γίνει σωστή δουλειά,σαν ταυτόχρονα ψοφίσετε την αφορά.