Monday, March 22, 2010

Γερμανικές τράπεζες κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας, λέει ο Πάγκαλος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος επέκρινε, εμμέσως, τη γερμανική κυβέρνηση οτι επιτρέπει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας της να ασκούν κερδοσκοπία σε βάρος της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τα ελληνικά ομόλογα.

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο, που οργάνωσε η εφημερίδα International Herald Tribune, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε "άθλιο" το κερδοσκοπικό παιχνίδι, επισημαίνοντας οτι η γερμανική κυβέρνηση επιτρέπει να γίνεται "σε βάρος ενος εταίρου και φίλου της".

Αναφερόμενος στην επικείμενη σύνοδο κορυφής, είπε οτι, αν δεν ληφθεί απόφαση για κάποιο εργαλείο, που θα επιτρέπει την παροχή βοήθειας, ώστε να αντιμετωπιστεί η κερδοσκοπία, τοτε "η οικονομική και νομιασματική ένωση δεν θα έχει νόημα".

Ο κ. Πάγκαλος επέκρινε τις κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν στα νέα φορολογικά μέτρα. Ειδικά για το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών είπε οτι διεκδικεί τα μέλη του να εξακολουθήσουν να δηλώνουν μέσο ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ."Δεν έχουν καταλάβει τι φορολογικές υποχρεώσεις έχουν", πρόσθεσε

1 comment:

lornion said...

κατανοεί την πραγματικότητα και τα λέει εξω από τα δόντια ο κ.Πάγκαλος,τώρα αν δεν αρέσουν σε ορισμένους κύκλους επαγγελματιών τι να γίνει, φτάνει που τους πιάνει η τσιμπίδα της εφορίας. Και έστω γνωστόν τούτο -Η Ελλάδα τα βγάζει πέρα μόνη της και χωρίς ξένο χρήμμα και δάνεια αρκεί η τσιμπίδα της εφορίας να αγγίξει τα πραγματικά εισοδήματα.